Kôň kráľovnej Alžbety dopoval, zrejme z pokazeného krmiva

Kráľovná Alžbeta so svojim koňom.
Kráľovná Alžbeta so svojim koňom. (Autor: SITA/AP)
SITA|11. aug 2014 o 17:28

Kobyla v majetku kráľovej Alžbety skončila 19. júna na kultovom vytrvalostnom 4-kilometrovom Zlatom pohári v Ascote na druhej priečke. Zrejme ju diskvalifikujú.

LONDÝN. Všetky nedávne nálezy morfínu vo vzorkách odobratých dostihovým koňom vo Veľkej Británii na antidopingovú kontrolu pravdepodobne vyvstali z kontaminácie krmiva.

V pondelok to po uzavretí prvej časti vyšetrovania oznámila národná turfová autorita BHA. Kauza sa týka aj päťročnej hnedky Estimate v majetku kráľovnej Alžbety.

BHA v komuniké skonštatovala, že sedem z ôsmich nálezov má veľmi podobné pozadie, ktoré naznačuje kontamináciu a tú predpokladajú aj v zostávajúcom prípade, hoci nie všetky jeho aspekty korešpondujú s ostatnými.

Disciplinárka síce s prihliadnutím na zistenia takmer určite nedá trénerom sankcie, ale pri striktnom dodržaní pravidiel diskvalifikuje kone z dostihov, ktorých sa týkali nálezy.

Spomenutá zverenkyňa Sira Michaela Stouta Estimate skončila 19. júna na kultovom vytrvalostnom 4-kilometrovom Zlatom pohári v Ascote ako obhajkyňa prvenstva na druhej priečke a konzekvenciou asi bude odňatie prémie 80 625 libier. Medzičasom sklamala 31. júla posledným miestom v Goodwoode.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Kôň kráľovnej Alžbety dopoval, zrejme z pokazeného krmiva