Komik prerušil tlačovku FIFA. Tá podala na neho trestné oznámenie

Britský komik Simon Brodkin začal hádzať na prezidenta FIFA Sepa Blattera falošné bankovky.
Britský komik Simon Brodkin začal hádzať na prezidenta FIFA Sepa Blattera falošné bankovky. (Autor: TASR/AP)
TASR|21. júl 2015 o 14:10

Z miestnosti komika vyviedli pracovníci ochranky. Blatter následne posunul štart tlačovky, ktorá sa tak začala asi o desať minút neskôr.

ZÜRICH. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) podala trestné oznámenie na britského komika Simona Brodkina, ktorý v pondelok prerušil tlačovú konferenciu prezidenta organizácie Seppa Blattera. Mal sa dopustiť neoprávneného vniknutia na cudzí pozemok.

Brodkin sa na začiatku tlačovky v Zürichu postavil pred Blattera a na funkcionára hádzal falošné dolárové bankovky so slovami: "Toto je pre KĽDR 2026. Ako ambasádor severokórejského futbalu som šťastný, že prišlo k dohode medzi FIFA a KĽDR o usporiadaní MS 2026."

Brodkin prerušil tlačovú konferenciu prezidenta FIFA.

Z miestnosti komika vyviedli pracovníci ochranky. Blatter následne posunul štart tlačovky, ktorá sa tak začala asi o desať minút neskôr.

"Musíme tu najprv poupratovať, aby sme sa mohli baviť o futbale. Toto nemalo nič spoločné s futbalom," reagoval rozhorčený Blatter.

Brodkina po incidente transportovali na policajnú stanicu, vypočúvali ho a následne prepustili. Švajčiarska prokuratúra teraz musí rozhodnúť, či začne voči nemu trestné stíhanie, informovala agentúra dpa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Komik prerušil tlačovku FIFA. Tá podala na neho trestné oznámenie