Zadržaní ruskí futbalisti si vo väzení zahrajú proti dozorcom

Alexander Kokorin (vľavo) a Pavel Mamajev.
Alexander Kokorin (vľavo) a Pavel Mamajev. (Autor: SITA/AP/SME)
SITA|26. dec 2018 o 15:13

Akcia sa uskutoční v rámci celoštátnej kampane Týždeň dobra.

MOSKVA. Ruskí futbalisti Alexandr Kokorin a Pavel Mamajev, ktorí sú od októbra vo vyšetrovacej väzbe pre obvinenie z chuligánstva, si za múrmi väznice zahrajú v dobročinnom stretnutí proti tamojším dozorcom.

Akcia sa uskutoční v rámci celoštátnej kampane "Týždeň dobra", ktorú organizuje jedna z ruských mimovládnych organizácií s cieľom pomôcť ľuďom v núdzi.

"Túto myšlienku schválila aj ruská federálna väzenská služba. Zástupca jej riaditeľa mi povedal, že mnohí agenti sa už tešia na to, že si budú môcť zahrať s takými hráčmi," vyhlásila pre ruské médiá viceprezidentka komisie monitorujúcej väznice v krajine Eva Merkačovová.

"Všetko, čo potrebujeme, je postaviť mužstvo," dodal Mamajev. Zápas by sa mal uskutočniť začiatkom januára v priestoroch nápravného zariadenia Butyrka, kde sú umiestnení aj Kokorin s Mamajevom.

Tí budú vo vyšetrovacej väzbe až do 8. februára 2019.

Kokorina zo Zenitu Petrohrad a Mamajeva z FK Krasnodar obvinili z chuligánstva po tom, čo boli obaja začiatkom októbra zapojení do dvoch výtržností v Moskve.

Obaja hráči boli obvinení po bitkách v hoteli a kaviarni. Pri násilných incidentoch sa zranili tri osoby, polícia ich zadržala 11. októbra.

Kokorin a Mamajev čelia trestu odňatia slobody až na päť rokov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Zadržaní ruskí futbalisti si vo väzení zahrajú proti dozorcom