Klub St. Louis Blues je na predaj

SITA|17. mar 2011 o 11:25

Klub zámorskej hokejovej NHL St. Louis Blues, ktorý nikdy nevyhral Stanleyho pohár, ale napriek tomu patrí k najpopulárnejším v USA, je na predaj. V stredu to oznámili jeho súčasní majitelia.

ST. LOUIS.

Klub v štáte Missouri vlastnia tri subjekty - 70 % patrí spoločnosti TowerBrook Capital Partners, 20 % firme Sports Capitals Partners Worldwide a 10 % Tomovi Stillmanovi zo spoločnosti Summit Distributing.

Prezident klubu a predstaviteľ menšinového vlastníka spoločnosti Sports Capitals Partners Worldwide David Checketts nedokázal napriek svojmu záujmu prevziať klub.

"Pokúšali sme sa v uplynulých mesiacoch dať dohromady skupinu miestnych investorov s cieľom kúpiť podiel majoritného vlastníka TowerBrook Capital Partners. Po tom, ako sme zohnali potrebné prostriedky, začali sme rokovať s TowerBrookom. No nepodarilo sa nám s nimi dohodnúť," skonštatoval Checketts.

Podľa médií mali obe strany rozdielny pohľad na hodnotu klubu. Checkett by rád našiel kupca, ktorý by udržal klub v St. Louis. Čo by na rozdiel od Atlanty či Phoenixu nemusel byť problém. V St. Louis býva pravidelne v 19 150-miestnom Scottrade Center, ktorý by sa mal tiež stať predmetom obchodu, vypredané. Návštevnosť radí tento tím na 8. miesto v NHL.

"Hľadáme kupca, ktorý by mal rovnakú vášeň a zodpovednosť za klub, ako sme mali my. Nemáme žiaden časový plán na predaj tímu. No zdôrazňujem, že už nie som záujemcom o kúpu väčšinového podielu, ale spolu s TowerBrookom predávam aj ja svoj podiel," uviedol Checketts.

David Checketts, ktorého investičná spoločnosť vlastní aj futbalový tím MLS Real Salt Lake a tím AHL Peoria Rivermen, kúpil spolu s ostatnými spoluvlastníkmi St. Louis Blues v roku 2006 od Billa a Nancy Laurieových.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Klub St. Louis Blues je na predaj