Takým dedkom by som aj ja dal góly, odkázal Škrtelovi parťák z reprezentácie

Emotívna rozlúčka Kornela Salátu.
Emotívna rozlúčka Kornela Salátu. (Zdroj: KFC Komárno, Autor: Karol Scholtz)
Titanilla Bőd|24. máj 2023 o 09:00

Kornel Saláta sa rozlúčil s profesionálnym futbalom.

Klub mu pripravil peknú rozlúčku. V poslednom domácom zápase KFC Komárno vyšiel na trávnik ako kapitán, spolu so svojím synom. Spoluhráči mali na sebe tričko s jeho podobizňou a s nápisom „Ďakujeme, Kornel“.

38-ročný KORNEL SALÁTA pobudol na ihrisku iba symbolické štyri minúty a týmto ukončil svoju profesionálnu hráčsku kariéru.

Pôsobil v Púchove, Artmedii Petržalka, Banskej Bystrici, Rostove, Tomsku, hral aj za Slovan Bratislava, DAC Dunajská Streda či Szombathelyi Haladás.

V reprezentácii nastúpil štyridsaťkrát, hral na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike aj na majstrovstvách Európy vo Francúzsku.

V druholigovom Komárne bude v ďalšej sezóne asistentom trénera a ani kopačky ešte nevešia na koniec, bude pokračovať v piatej lige.

po pohárovom zápase so Spartakom Trnava ste avizovali, že ste možno odohrali posledný celý zápas v profesionálnej kariére. Nesnažili sa vás funkcionári Komárna presvedčiť, aby ste to ešte rok potiahli?

Uvažoval som nad tým už aj v zime, hovoril som o tom s rodinou, že to bude môj posledný polrok v profesionálnom futbale. Potom som to oznámil aj trénerovi a funkcionárom Komárna. Spýtali sa, či ma ešte nejako môžu prehovoriť na ďalší rok, ale povedal som, že moje rozhodnutie je definitívne. Vedenie to akceptovalo, zároveň sme sa dohodli, že pri mužstve ostanem v ďalšej sezóne ako asistent trénera.

Čo bol hlavný dôvod, že ste sa rozhodli ukončiť profesionálnu kariéru?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Takým dedkom by som aj ja dal góly, odkázal Škrtelovi parťák z reprezentácie