Ďalšia hlúpa chyba Kepu. Každý brankár v lige by to chytil, tvrdí expert

(Autor: TASR)
Ivan Mriška|25. jan 2021 o 12:35

Chelsea napriek tomu postúpila.

AKTUALIZOVANÉ o 13:10 h.

BRATISLAVA. Po dlhej dobe mu dal Frank Lampard opäť šancu. Dopadlo to fiaskom.

Španielsky brankár v službách FC Chelsea Kepa Arrizabalaga spravil ďalšiu chybu. Loptu za svoj chrbát pustil priamo cez dlane, vďaka čomu Jordan Clark poľahky upravoval na 2:1.

Našťastie pre Londýnčanov, pri chuti bol Tammy Abraham, ktorý hetrikom zariadil postup favorita do osemfinále najstaršej pohárovej súťaže sveta.

„Mal to chytiť, o tom niet pochýb. Pre atraktivitu zápasu a Luton to bol dobrý moment, ale brankár to mal vyriešiť lepšie,“ pre britský The Sun vyhlásil futbalový expert Danny Murphy.

Na sociálnych sieťach reagovalo na výkon Kepu množstvo londýnskych fanúšikov. Žiadajú jeho odchod zo Stamford Bridge. „Podobné chyby sa mu stavajú až príliš často. V najbližších zápasoch určite chytať nebude,“ dodal.

Kepa Arrizabalaga bol do Londýna angažovaný ako jednotka, jeho pozíciu však naštrbili časté chyby pri banálnych zákrokoch.

V letnom prestupovom období tak klub povolal Edouarda Mendyho, ktorý si výbornými výkonmi vybudoval stabilné miesto v základnej zostave.

„Takúto strelu brankár musí chytiť. Videl dostatočne loptu aj hráča. Keď sa pozriete na ostatných brankárov v lige, od hora až nadol, toto by chytil každý. V tom je Kepov problém,“ vyhlásil bývalý hráč Chelsea a televízny expert Jimmy Floyd Hasselbaink.

V príde Arrizabalagu to nebol prvý prešľap, okrem chýb sa v minulosti „preslávil“ gestami na bývalého trénera Chelsea Maurizia Sarriho.

Ten vo finále Ligového pohára v roku 2019 avizoval Kepove striedanie, no on ho odmietol. Ako v poslednej okresnej súťaži. Chelsea vtedy podľahla Manchestru City a Sarri zúril.

„Vezie sa to s ním. Zakaždým, keď ide do bránky, je pod tlakom. A dopadne to zle,“ dodal Hasselbaink, ktorý hral za Chelsea v rokoch 2000 - 2004.

Kým niektorí fanúšikovia si žiadajú odchod Kepu, vedenie klubu sa rozhodlo inak.

V pondelok bol odvolaný tréner Frank Lampard, ktorého nahradí Nemec Thomas Tuchel, niekdajší kouč francúzskeho majstra Paríž St. Germain. 





Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»FA Cup»Ďalšia hlúpa chyba Kepu. Každý brankár v lige by to chytil, tvrdí expert