Keď Češík nesleduje nájazdy, Košice vyhrajú

Gólová radosť. Zažije ju M. Češík (vľavo) aj v Banskej Bystrici?
Gólová radosť. Zažije ju M. Češík (vľavo) aj v Banskej Bystrici? (Autor: tasr)
Patrik Fotta|6. apr 2016 o 00:00

V šiestom zápase semifinálovej série budú oceliari odvracať druhú hrozbu ukončenia sezóny.

V dnešnom šiestom zápase semifinálovej série medzi HC Košice a Banskou Bystricou budú oceliari odvracať druhú hrozbu ukončenia sezóny. Na vlastnom ľade v Steel Aréne porazili baranov 3:2 po samostatných nájazdoch, keď sa v riadnom hracom čase presadili Suja s Češíkom a rozhodujúci nájazd premenil Hrnka.

KOŠICE. Na tretí pokus sa podarilo oceliarom na domácom ľade zdolať Banskú Bystricu, ktorej k postupu do finále stačí zvládnuť jeden duel. Košičania si oba semifinálové body pripísali po víťazstvách v nájazdovej lotérii.

V prvom prípade sa o to postaral Bartoš a v druhom Hrnka.

Košickí hokejisti už pred začiatkom piateho duelu cítili, že majú takpovediac nôž na krku a prehra by znamenala koniec sezóny.

„Vedeli sme ako sa séria vyvíja a prípadná prehra by nám ukončila sezónu. Na druhej strane sme si verili, že to zvládneme a že to pre nás dobre dopadne. Chvalabohu sa to podarilo a my ideme bojovať ďalej,“ povedal strelec druhého košického gólu v piatom stretnutí Matej Češík.

Presilovky ich nakopli

Rodák z Banskej Bystrice sa presadil proti svojmu materskému klubu po 17-zápasovom gólovom pôste.

„Každý presný zásah pomôže a obzvlášť v semifinále. Je dôležité odskočiť súperovi na rozdiel dvoch gólov, čo sa nám podarilo a je len škoda, že tam nepadli aj ďalšie. Mohli sme to trochu viac upokojiť, ale to je už jedno, hlavné je, že sme vyhrali,“ povedal Češík.

V aktuálnej sezóne to bol pre 27-ročného útočníka ôsmy presný zásah a celkovo 23. bod.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Keď Češík nesleduje nájazdy, Košice vyhrajú