Kasal s Rábekom sú zatiaľ odsúdení len na pohľad z hľadiska

Sezóna sa ešte poriadne nezačala a Michal Kasal (vpravo) na ihrisko nemohol.
Sezóna sa ešte poriadne nezačala a Michal Kasal (vpravo) na ihrisko nemohol. (Autor: Ján Leško)
Ján Leško|28. aug 2018 o 00:00

Dve spojky chýbajú Prešovčanom pre zranenia.

PREŠOV. Hádzanári Tatrana získali Česko–slovenský pohár i napriek faktu, že tréner Prešova Slavko Goluža sa musel zaobísť bez svojich urastených hráčov spojkového radu.

Po operácii slabín stále nie je v poriadku Oliver Rábek a zranený je Michal Kasal.

Druhého menovaného, českého reprezentanta bolo v útrobách haly a neskôr i v hľadisku len ťažko prehliadnuť.

Chlap ako hora (209 cm) dokríval doň s veľkou „čižmou“ od členka po koleno.

Stalo sa to hneď na začiatku

Bol to dôsledok nepríjemného zranenia pred týždňom vo finále jubilejného 50. ročníka Medzinárodného TV turnaja šampiónov v Doboji so srbskou Vojvodinou Nový Sad.

Tatran Prešov ho nakoniec vyhral, no Kasal si v poslednom turnajovom zápolení veľa slávy veru neužil.

„Bolo to rýchle. Už v druhej minúte som pri obrannom zákroku vyskočil, no žiaľ, dopadol som na nohu protihráča. V tej chvíli som pocítil prudkú bolesť v členku a po návrate do Prešova lekárske vyšetrenia ukázali prasknutú kostičku a natrhnutý väz. Ozaj žiadna sláva, vyzerá to na dva, tri týždne maródky. Sezóna sa ešte poriadne nezačala a je tu pre mňa prvá stopka.“

V rovnakom zložení ako v semifinále proti Plzni (39:22) hral slovenský šampión aj vo finálovom stretnutí proti HCB Karviná (41:27). Kasal ho sledoval v hľadisku v spoločnosti rodinných príslušníkov.

„Iste, sme Česi, no hádzanársky Slováci a samozrejme, drukovali sme, no komu inému než Tatranu. Chlapci to zvládli s Karvinou ozaj super a dozaista sa dobre naladili na utorňajší premiérový zápas SEHA ligy na rumunskej pôde s CSA Steaua Bukurešť. Rumunov sme v Doboji porazili, ale v každom prípade je to veľmi silný súper. Na turnaji hrali v obrane agresívne, neraz na hranici dovoleného. Na začiatku som tvrdosť pocítil aj ja, keď ma protihráč zložil úderom pod krk. Doma bude Steaua zrejme ťažiť z podobného agresívneho spôsobu hry obrane i v útoku. Ľahké to tam určite nebude. Avšak aj podľa toho, ako náš tím hral o Čs. pohár, forma stúpa a tým aj šance na úspešný výsledok, v ktorý verím a chlapcom samozrejme želám.“

Rábekov návrat je otázny

Po operácii slabín a následnej rekonvalescencii do Doboja vycestoval s mužstvom aj Oliver Rábek. Do hry tam ale ani na chvíľu nezasiahol.

Vyzeralo to, že tréner Tatrana Prešov Slavko Goluža bude s ním môcť rátať v zápasoch o Česko–slovenský pohár.

Dôležitá spojka prešovského Tatrana i slovenskej hádzanárskej reprezentácie však stále do hry nezasiahla.

„Oliver pokračuje v rekonvalescencii. S určitými obmedzeniami síce trénuje, no stále nie v takom zdravotnom stave, aby mohol už naplno hrať,“ konštatoval klubový lekár Tatrana Prešov Peter Klein po prvom hracom dni.

„Ťažko mi je teraz vysloviť prognózu, kedy by to v prípade Rábeka šlo už zápasovo naplno. Musíme si ešte počkať na vyjadrenie lekára, ktorý ho operoval.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kasal s Rábekom sú zatiaľ odsúdení len na pohľad z hľadiska