Kapitán oceliarov si predĺži sezónu v reprezentácii

Ostáva v Košiciach. M. Bartánus (vľavo) zrejme dres meniť nebude.
Ostáva v Košiciach. M. Bartánus (vľavo) zrejme dres meniť nebude. (Autor: tasr)
Patrik Fotta|9. apr 2016 o 00:00

Nie pre všetkých hokejistov HC Košice sa aktuálna sezóna skončila.

Kapitán oceliarov Marek Bartánus dostal pozvánku do reprezentácie, kde sa pokúsi zabojovať o miestenku na blížiace sa majstrovstvá sveta, ktoré sa budú konať v Rusku.

KOŠICE. Sklamanie z vyradenia v play-off pochopiteľne ešte stále u rodáka z Liptovského Mikuláša pretrváva.

Je však nutné uznať, že Banská Bystrica si postup do finále vybojovala zaslúžene.

„Kľúčové boli prvé dva domáce zápasy, keby sme jeden z nich zvládli, mohlo to vyzerať úplne inak. Ako sa hovorí, teraz je však neskoro plakať nad rozliatym mliekom. Veľmi nás to mrzí, ale treba športovo pogratulovať súperovi, ktorý hral veľmi dobre,“ povedal košický kapitán Marek Bartánus.

Napriek vypadnutiu v semifinále sa dá sezóna hodnotiť pozitívne, vzhľadom na víťazstvo v základnej časti a zabezpečenie si miestenky do Ligy majstrov.

„Keby nám niekto v septembri alebo októbri povedal, že vyhráme základnú časť, asi len málokto by tomu veril. Napriek tomu sme to zvládli a ja si myslím, že táto sezóna z takého celkového pohľadu nebola zlá a rozhodne nás stála veľa síl. Mužstvá ako Bystrica, Zvolen alebo Nitra stále vyhrávali, kým my sme boli na poslednom mieste a dokázali sme ich napokon predbehnúť. Klobúk dole pred chlapcami, že sme nakoniec zvládli túto sezónu,“ povedal Bartánus.

Operácia nepripadá do úvahy

Košický kapitán si v sezóne pripísal v 55 zápasoch 13 gólov a 20 asistencií.

„Pre mňa osobne sa sezóna vyvíjala veľmi dobre. Začiatok bol super, mal som produktivitu, darilo sa nám aj v Lige majstrov. Samozrejme, celú sezónu si nikto z hráčov nedokáže udržať na sto percent. Je jasné, že občas prídu aj slabšie momenty, ale bohužiaľ, ja som sa zranil v ten najnevhodnejší moment v závere sezóny a vrátil som sa až na play-off.“

Ešte počas reprezentačnej prestávky vo februári sa 29-ročný útočník zranil, kvôli čomu vynechal záverečnú fázu základnej časti.

Plánuje si teda zranené rameno doliečiť teraz po skončení sezóny a aké sú jeho plány na najbližšie dni?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kapitán oceliarov si predĺži sezónu v reprezentácii