Kanoistika: Členovia štvorkajaku i tréner Soós si bronz z OH 2004 veľmi cenia

TASR|31. aug 2004 o 13:33

Bratislava 31. augusta (TASR) - Členovia slovenského štvorkajaku v zložení Richard Riszdorfer, Michal Riszdorfer, Erik Vlček a Juraj Bača sa po návrate ...

Bratislava 31. augusta (TASR) - Členovia slovenského štvorkajaku v zložení Richard Riszdorfer, Michal Riszdorfer, Erik Vlček a Juraj Bača sa po návrate z OH 2004 zhodli na tom, že hoci sa im nepodarilo zavŕšiť víťaznú šnúru na vrcholných podujatiach ziskom olympijského zlata, bronzová medaila je pre nich veľkým úspechom.

" Je to výborný pocit, už si to začíname uvedomovať, čo sme vlastne dosiahli. Tešíme sa z toho a považujeme to za veľký úspech. Vždy je pekné, keď si človek prinesie medailu a má niečo na pamiatku a nepríde domov z prázdnymi rukami, je to omnoho lepší pocit. Na mojej prvej olympiáde v Sydney 2000 mi cenný kov ušiel iba o vlások, som rád, že tentokrát to vyšlo," povedal Erik Vlček, ktorý po skončení olympijského finále K4 musel absolvovať ako už tradične dopingovú kontrolu. "Krátko po pretekoch mi zavesili takú akreditačku, že som pozvaný na doping, takže to ma moc nepotešilo, lebo som vedel, čo to bude obnášať. Bol som unavený, dlho som sa z toho spamätával, ale tešil som sa z medaily."

Trénera komárňanského kvarteta Tibora Soósa potešilo, že jeho zverenci dokázali na novovybudovanom kanáli Schinias naplniť medailové ambície. "Môžeme byť spokojní, lebo našim cieľom bolo získať medailu. Podľa priebehu pretekov môžeme byť spokojní aj s bronzom, lebo aj ten sa rodil veľmi ťažko. Kanoistické súťaže na olympijských hrách majú svoju špecifickú atmosféru, je to celé rozťahané na viac dní. Nám skôr vyhovuje, keď je to opakované niekoľkokrát. V podstate sme išli v pondelok iba rozjazdu a v piatok bolo na programe finále. Na olympiáde štartuje limitovaný počet lodí, takže nie sú to preteky ako majstrovstvá sveta, ktoré sme dva roky vyhrávali," povedal Soós.

Medailový zásah slovenského štvorkajaku ocenil aj reprezentačný tréner Pavel Blaho, ktorý nešetril slovami chvály ani na adresu Marcely Erbanovej a Mariána Ostrčila. "Štvorkajak získal bronzovú medailu a myslím, že tento bronz je nielen historický, ale bol aj ťažko vybojovaný. Marcela Erbanová sa postarala piatym miestom o najväčšie prekvapenie, lebo na olympiádu sa dostala iba vďaka pozvaniu a voľnej karte. Bolo okolo toho veľa diplomatického boja a som rád, že som sa pričinil o to, že napokon mohla štartovať na olympiáde. Ona sa za to odvďačila tým najlepším, čo mohla - kvalitným výkonom. Aj výkon Mariána Ostrčila bol veľmi dobrý. Vo finále mu ušlo to šieste miesto iba o kúsoček, no pred štartom olympiády ani on príliš nerátal s tým, že môže postúpiť tak ďaleko," povedal Blaho.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Kanoistika: Členovia štvorkajaku i tréner Soós si bronz z OH 2004 veľmi cenia