Kanaďan Guay vyhral zjazd na svetovom šampionáte

Kanadský lyžiar Eric Guay sa teší zo zlatej medaily , ktorú získal v kráľovskej alpskej disciplíne na 41. MS v nemeckom Garmisch-Partenkirchene.
Kanadský lyžiar Eric Guay sa teší zo zlatej medaily , ktorú získal v kráľovskej alpskej disciplíne na 41. MS v nemeckom Garmisch-Partenkirchene. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. feb 2011 o 13:41

O ďalšie prekvapenie svetového šampionátu v alpskom lyžovaní sa postaral Kanaďan Erik Guay.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN. Prekvapujúcim triumfom Kanaďana Erika Guaya sa skončil sobotňajší zjazd mužov na svetovom šampionáte alpských lyžiarov v nemeckom Garmisch-Partenkirchene. Dvadsaťdeväťročný Guay potvrdil, že je špecialistom na zjazdovku Kandahar v Ga-Pa.

Na tomto mieste triumfoval v rámci Svetového pohára v zjazde v roku 2007 a tiež v super G o tri roky neskôr. V sobotu predviedol na 3320 m dlhom Kandahare podľa vlastných slov jazdu snov s maximálnou mierou rizika a v cieli uviedol, že jeho jediným cieľom bol zisk cenného kovu. Jeho prvá medaila z vrcholných podujatí má hneď zlatý lesk. Doteraz mal na konte len 4. miesto zo ZOH 2006 v Sestriere.

“Dnes večer budem veľkolepo oslavovať, to môžem všetkým sľúbiť. Toto je výsledok, ktorý sa s určitosťou dá považovať za vrchol mojej kariéry. Užijem si ten pocit majstra sveta, ako len budem môcť," cituje Erika Guaya ORF.

Guay získal pre Kanadu druhé mužské zlato v zjazde na svetovom šampionáte v rade. Nadviazal na rovnaký úspech v podaní Johna Kuceru spred dvoch rokov z francúzskeho Val d´Isere. Striebro si vybojoval švajčiarsky veterán Didier Cuche, ktorý mal odstup od víťaza 32 stotín sekundy. Tretí skončil Talian Christof Innerhofer (+0,76), ktorý potvrdil, že jeho zlatá medaila zo super G nebola dielom náhody.

Rakúski favoriti zostali bez medaily. Romed Baumann skončil štvrtý, Michael Walchhofer siedmy a Klaus Kröll až jedenásty. Na Američana Bodeho Millera zostala až pätnásta priečka. Slováci v kráľovskej disciplíne MS zastúpenie nemali. Predstavia sa až v superkombinačnom zjazde.

Výsledky:

Zjazd mužov: 1. Erik Guay (Kan.) 1:58,42 min, 2. Didier Cuche (Švaj.) +0,32 s, 3. Christof Innerhofer (Tal.) +0,76, 4. Romed Baumann (Rak.) +1,10, 5. Aksel Lund Svindal (Nór.) +1,42, 6. Andrej Šporn (Slovin.) +1,84, 7. Michael Walchhofer (Rak.) +1,87, 8. Johan Clarey (Fr.) +1,94, 9. Beat Feuz (Švaj.) +2,06, 10. Ambrosi Hoffmann (Švaj.) +2,07.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Kanaďan Guay vyhral zjazd na svetovom šampionáte