19.05.2022 | Skupina A
19.05.2022 | Sk. A
6 - 3
(3:2, 1:0, 2:1)

Zákrok šampionátu? Brankára prišiel pochváliť aj rozhodca

Brankár Kazachstanu Andrej Šutov v zápase proti Kanade.
Brankár Kazachstanu Andrej Šutov v zápase proti Kanade. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|19. máj 2022 o 23:50

Brankár Andrej Šutov predviedol vynikajúci zákrok na MS v hokeji.

HELSINKI. Hokejisti Kanady sú na svetovom šampionáte naďalej stopercentní, no ich štvrtkový duel proti Kazachstanu bol vyrovnanejší než sa očakávalo.

Favorita zápasu spočiatku pribrzdila vlastná nedisciplinovanosť a neskôr aj výborný brankár Andrej Šutov, ktorý si v zápase pripísal 31 úspešných zákrokov.

Ten najkrajší vytiahol počas presilovej hry Kanady a hoci prebiehajú ešte len boje v základných skupinách, je vážnym kandidátom na zákrok turnaja.

Po tom, čo nevyšlo zakončenie Mathewovi Barzalovi sa dostal k odrazenému puku Kent Johnson a pohotovo ho poslal smerom do odkrytej bránky.

Šutov sa však dokázal veľmi rýchlo presunúť a efektne puk chytil do svojej lapačky. Aj kanadský útočník len ťažko veril tomu, že neskóroval.

Parádny zákrok ocenil aj jeden z rozhodcov, ktorý prišiel ku kazašskému brankárovi a povedal mu: "Wow, toto bude zákrok číslo jeden. Dobrá práca."

Šutov čoskoro predviedol ďalší fantastický moment. "Ďalší zákrok, wow!" pochválil ho arbiter znovu. Dvadsaťštyriročný brankár tímu Saryarka Karaganda mal proti Kanade 84-percentnú úspešnosť.

Kazachstan po súboji so Švajčiarskom (2:3) predviedol ďalší sympatický výkon. Obhajcom zlatých medailí vzdoroval do posledných minút.

Zlomili ho až góly útočníka Buffala Sabres Dylana Cozensa, ktorý nimi spečatil svoj hetrik a tiež dal konečnú podobu skóre na 6:3.

Kazachstan bude aj jedným zo súperov slovenskej reprezentácie. Vzájomný duel proti tímu trénera Craiga Ramsayho je na programe v piatok o 19.20 h.

Majstrovstvá sveta v hokeji

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Zákrok šampionátu? Brankára prišiel pochváliť aj rozhodca