Petržalka si uctí Halenára špeciálnymi dresmi, pôjdu aj do dražby

Juraj Halenár s Jurajom Piroskom (vpravo) sú ozdobou štvrtej futbalovej ligy.
Juraj Halenár s Jurajom Piroskom (vpravo) sú ozdobou štvrtej futbalovej ligy. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)
Igor Dopirák|3. aug 2018 o 21:32

Celý výťažok pôjde jeho synovi.

BRATISLAVA. V drese bratislavského Interu zaznamenal svoj prvý ligový gól, ako hráč Artmedie Petržalka strelil svoj najslávnejší hetrik v kariére.

V predkole Ligy majstrov ním pomohol k výhre nad slávnym Celticom Glasgow 5:0.

Slovenského futbalistu Juraja Halenára, ktorý na konci júna zomrel vo veku 35 rokov, si 18. augusta v stretnutí medzi Interom a Artmediou uctia špeciálnymi dresmi.

Juraj Halenár a jeho kariéra: fotogaléria

15.8.2018

Vyjadrenie rešpektu a uctenie pamiatky

"Na počesť legendy petržalského futbalu sa rozhodlo vedenie klubu pripraviť na blížiaci sa derby zápas 5. kola II. ligy, v ktorom nastúpi Inter Bratislava proti FC Petržalka, špeciálnu sadu dresov s podobizňou Juraja Halenára," informuje klub z Petržalky na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Na prednej strane dresu bude zobrazená tvár zosnulého futbalistu, na zadnej strane, pod číslom, bude umiestnená menovka "Halenár".

"Rozhodli sme sa touto formou vyjadriť rešpekt ikone klubu a uctiť si jeho pamiatku. Nie náhodou nastúpi naše mužstvo v tejto sade dresov práve proti Interu, v ktorom Juraj vstúpil do veľkého futbalu," uviedol Andrej Kalina, generálny manažér FC Petržalka.

Peniaze z dražby venujú jeho synovi

Špeciálne dresy, v ktorých nastúpia hráči FC Petržalka, pôjdu ešte pred stretnutím do dražby. Vyvolávacia cena jednotlivých dresov bude 50 eur, ich majiteľom sa stanú záujemcovia s najvyššími ponukami.

Kalina verí, že cena dresu nebude pre fanúšikov určujúcim kritériom.

"Okrem toho, že získajú cenný suvenír, ich bude môcť na duši hriať predovšetkým úctyhodný ľudský počin, pretože výťažok dražby v plnom rozsahu odovzdá klub synčekovi Juraja Halenára, štvorročnému Nicolasovi," doplnil.

Začiatok dražby je stanovený na štvrtok 9. augusta, skončí sa v sobotu 18. augusta o 16:30. Teda v čase, keď sa začne duel medzi Interom a Petržalkou.

"Fotografie dresov a možnosť uchádzať sa o ne v dražbe nájdete v najbližších dňoch na facebookovom konte FC Petržalka," dodal klub.

Špeciálna sada dresov s podobizňou Juraja Halenára.
Špeciálna sada dresov s podobizňou Juraja Halenára. (Autor: fcpetrzalka.sk)

Smrť plná nejasností

Halenár je historicky najlepším strelcom slovenskej najvyššej futbalovej súťaže. V dresoch bratislavských klubov Interu, Slovana a Petržalky zaznamenal rodák z Trnavy dohromady 125 gólov.

Na slovenskej scéne bol úctyhodným zberateľom trofejí. Slovenskú ligu vyhral päťkrát (štyrikrát so Slovanom, raz s Petržalkou), štyrikrát sa tešil i z triumfu v Slovenskom pohári (trikrát so Slovanom a raz s Petržalkou).

Halenárova smrť je plná nejasností. Jeho telo našli bez známok života v posledný júnový deň, iba dva dni po jeho 35. narodeninách.

Portál sport.sk s odvolaním sa na zdroj z prostredia polície uviedol, že Halenár mal spáchať samovraždu.

Tejto verzii však neverí jeho otec Alojz.

"Ako malý chlapec plakal pri malej rane dovtedy, kým sme mu ju neošetrili. Človek, ktorý sa ľúbi, sa takto bude rezať? Ak chcete spáchať samovraždu, tak sa postavíte na koľajnice a ukončíte to v sekunde. Nebudete trpieť v neskutočných bolestiach, v akých zomrel. Toto by nikdy nespravil," vravel Alojz Halenár pre sport24.sk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Petržalka si uctí Halenára špeciálnymi dresmi, pôjdu aj do dražby