Juniori 1. FC Tatran vyhrali nad lídrom z Trebišova

Akcia pred druhým gólom. Zakončil ju M. Petko (druhý sprava), ktorý si poradil s obranou Trebišova.
Akcia pred druhým gólom. Zakončil ju M. Petko (druhý sprava), ktorý si poradil s obranou Trebišova. (Autor: Viktor Zamborský)
Ján Jacoš|15. aug 2016 o 00:00

Prešovskí mladíci pripravili ambicióznym hosťom prvú prehru.

PREŠOV. V treťoligovom zápase solídnej úrovne vyhrali juniori 1. FC Tatran Prešov nad Slavojom Trebišov 3:1 (1:0).

Prešovčania dobrý výkon umocnili aj peknými gólmi, pomohlo im aj to, že gólový účet zápasu otvoril už vo štvrtej minúte Straka. Domáci ukázali aj viac túžby po víťazstve, vynikli aj v bojovnosti.

Radosť z prvej výhry v tomto ročníku najvyššej regionálnej súťaže mal, samo-zrejme, aj tréner Prešovčanov Radoslav Kubánka. Tešilo ho, že mužstvo zvládlo zápas výsledkovo i herne.

„Konečne sme to zlomili, lebo ani v predchádzajúcich zápasoch to z hernej stránky nebolo najhoršie. Chýbalo nám len víťazstvo. V nedeľu rozhodlo srdiečko, dôležitý bol aj prvý gól,“ podčiarkol R. Kubánka.

Vyzdvihol, že chlapci aj smerom dopredu hrali zodpovedne a s hrou i výsledkom vyslovil spokojnosť.  „Keď budú v dobrých výkonoch pokračovať, pokojne môžu zaklopať na brány A mužstva.“

Kubánka tiež prezradil, že po prvej výhre cíti psychickú i fyzickú úľavu. Kapitán Prešova Dominik Jacko zdôraznil, že mužstvu nechýbalo odhodlanie bodovať naplno.

„Podali sme poctivý výkon, bojovali sme a dotiahli zápas do víťazného konca. Nezlomil nás ani vyrovnávajúci gól,“ uzavrel kapitán.

Nespokojnosť s výkonom svojich zverencov netajil tréner Slavoja Martin Urban: „Z našej strany nemôžem byť spokojný s ničím. S takým výkonom by sme neuspeli ani u iných súperov. Prešovčania začali behať, prihrávať si a boli lepší tím ako my. Vývoj ovplyvnil aj rýchly gól, kľúčový však bol prístup hráčov, zaň z mužstva nemôžem nikoho pochváliť. Domáci mladíci nám ukázali, ako sa má hrať so srdcom, to u nás absentovalo. Výsledkovo sme nový ročník začali dobre, ale nebolo to ono. Žiaľ, nepoučili sme sa ...“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Juniori 1. FC Tatran vyhrali nad lídrom z Trebišova