Slovensko sa rozlúčilo s trénerom Jozefom Venglošom

Bývalý futbalista a futbalový tréner Jozef Vengloš v Sieni slávy slovenského futbalu.
Bývalý futbalista a futbalový tréner Jozef Vengloš v Sieni slávy slovenského futbalu. (Autor: TASR)
TASR|2. feb 2021 o 21:50

Záplava vencov mala odosielateľov z celého sveta.

BRATISLAVA. V utorok podvečer sa Slovensko rozlúčilo s Jozefom Venglošom. Najväčšia osobnosť slovenského futbalu zomrela 26. februára vo veku nedožitých 85 rokov.

V bratislavskom Krematóriu zastupovali slovenských futbalových priaznivcov desiatky, na bezprostrednej rozlúčke sa zúčastnili len najbližší - manželka Eva, synovia Jozef s manželkou Ivetou a Juraj.

Záplava vencov mala odosielateľov z celého sveta, prišli z Austrálie, Ománu, Britských ostrovov či Prahy.

Písané zbohom zaslali z Cypru Mario Lefakaridis, z Francúzska Michel Platini, z Nyonu sa vencom rozlúčil prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Aleksander Čeferin.

"On nepotreboval kričať, aj keď i to vedel, on nemusel nadávať, hoci nepochybne poznal aj také slová. Pán Vengloš určite ovládal aj vulgarizmy, ale taký noblesný človek aj tú najväčšiu špinavosť pomenuje trefne a bez hrubosti," povedal na oficiálnej stránke Slovenského futbalového zväzu (SFZ) dlhoročný zverenec, potom spolupracovník i kolega a dlhoročný priateľ Ján Pivarník.

Majster Európy z roku 1976 stál pred dverami do Krematória v skupine ďalších blízkych ľudí, ktorí sa prišli rozlúčiť.

Boli medzi nimi prezident SFZ Ján Kováčik, generálny sekretár SFZ Peter Palenčík, ich predchodcovia František Laurinec i Jozef Kliment, Ján Medviď, Dušan Kučera, Karol Belaník, Vladimír Wänke, Ladislav Hudec, Tomáš Medveď, Vladimír Weiss st., Dušan Tittel, Martin Obšitník, Andrej Porázik, zástupcovia fan klubu slovenskej reprezentácie a ďalší.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovensko sa rozlúčilo s trénerom Jozefom Venglošom