Jozef Talian: Je to práca celého mužstva

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Richard Hudeček|9. apr 2017 o 12:06

Prešovskí futbalisti konečne vyhrali a neinkasovali gól.

POPRAD, PREŠOV. Takmer polročné čakanie futbalistov Prešova na fortunaligové víťazstvo sa konečne skončilo.

V predohrávanom zápase 26. kola vyhrali zelenobieli v NTC Poprad nad Senicou 1:0.

Naposledy sa „koňare“ radovali z plného bodového zisku ešte 15. októbra minulého roku, keď doma porazili Ružomberok 2:1.

„Víťazstvo po dlhej dobe nás teší, určite nás to všetkých povzbudí do ďalších zápasov. Je to práca celého mužstva, že sme neinkasovali a nakoniec strelili gól, ktorý bol víťazný. Senica má svoju kvalitu, bolo to bojovné stretnutie. Vychádzali sme zo zabezpečenej obrany, poctivo vzadu. Senica má na jar dobrú fazónu, inkasuje málo gólov. Hrali sme trpezlivo a v závere sa priklonilo šťastie na našu stranu,“ povedal po víťaznom dueli brankár Prešova Jozef Talian.

Domáci kapitán svojimi zákrokmi podržal svoje mužstvo a predovšetkým zásluhou jeho čistého konta sa posledný tím tabuľky konečne dočkal trojbodového zápisu.

Tri body sa rátajú

Stretnutie však sledovalo pod Tatrami iba 153 divákov. Málo atraktívny súboj oživila 80. minúta a gól popradského odchovanca v službách 1. FC Tatran Prešov Lukáša Kubusa.

„Chcel by som vyzdvihnúť hlavne Jožka Taliana a jeho dva kľúčové zákroky. Teší ma gól, ale hlavne víťazstvo, na ktoré sme čakali veľmi dlho. Mrzí nás, že prišlo tak málo divákov. V takejto komornej atmosfére sa hrá ťažko, no musíme sa s tým vyrovnať. Myslím si, že naša výkonnosť ide hore. Optimálny výkon to určite nebol, ale tri body sa rátajú. Konečne sme si udržali čisté konto,“ konštatoval šťastný strelec.

Jantek: Súper vzbudzoval veľký rešpekt

Zdá sa, že výkony Prešovčanov majú v jarnej časti stúpajúcu tendenciu.

Teší to aj trénera východniarov Miroslava Janteka.

„Súper vzbudzoval veľký rešpekt. Chlieb sa možno lámal hneď na začiatku zápasu, keď Jožko Talian svojim zákrokom podržal mužstvo. Ešte jednu obrovskú príležitosť mala Senica aj v druhom polčase. Išli sme trpezlivo za víťazstvom, hoci naša hra nebola optimálna. Bolo to utrpené víťazstvo, ale aj také sa rátajú. Verím, že nás to naštartuje. Chlapcom nemôžem vyčítať snahu a oduševnenie. Tie veci, ktoré nefungovali si rozoberieme. Víťazstvo je veľmi dôležité hlavne z pohľadu motivácie do ďalšieho tréningového procesu a majstrovských zápasov,“ zdôraznil Jantek.

„Bolo to stretnutie o jednom góle. Domáci ho dali, my nie, preto sme prehrali,“ stručne zhodnotil tréner FK Senica Miroslav Mentel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jozef Talian: Je to práca celého mužstva