Jonec v Ružomberku pozná Takáča aj Gála-Andrezlyho

Michal Jonec (vľavo) nakukne do Fortuna ligy. Nie však v košickom, ale ružomberskom drese.
Michal Jonec (vľavo) nakukne do Fortuna ligy. Nie však v košickom, ale ružomberskom drese. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Daniel Dedina|10. aug 2017 o 00:00

Talentovaný stopér rozšíri košickú enklávu na Liptove.

RUŽOMBEROK/KOŠICE. To, čo sme v Korzári prednedávnom avizovali ako veľmi reálnu možnosť, sa v uplynulých dňoch aj potvrdilo. Po Michalovi Jonecovi siahol fortunaligový Ružomberok.

Talentovaný stopér tak rozšíri košickú enklávu na Liptove.

O záujme Ružomberka o služby čerstvo 21-ročného Michala Joneca sa šepkalo už niekoľko dní.

Samotný futbalista však o tom nechcel príliš hovoriť, keďže rozrobené mal aj iné alternatívy.

V stredu už mohol vyjsť s pravdou von.

Na Liptove od utorka

„Čakali nás ešte posledné rokovania a podpis zmluvy. Všetko úspešne prebehlo v systéme, v tejto chvíli je teda môj prestup do Ružomberka spečatený,“ zvestoval nám Michal Jonec.

Ružomberok patrí medzi popredné fortunaligové kluby na Slovensku a nedávna konfrontácia s anglickým Evertonom v Európskej lige dodala všetkým v klube výraznú motiváciu do ďalšej práce.

V Jonecovom prípade rozhodlo hneď niekoľko faktorov.

„Zavážil predovšetkým záujem klubu o moje služby, to bolo pre mňa absolútne najdôležitejšie. Okrem toho sú tu Dalibor Takáč a Peťo Gál-Andrezly, ktorých poznám. Z Ružomberka to navyše budem mať zo všetkých pôsobísk, ktoré o mňa prejavili záujem, najbližšie domov,“ povedal.

Keďže sezóna je už v plnom prúde, presun Michala Joneca na sever Slovenska bol po spečatení potrebných oficialít rýchly.

„Do Ružomberka som prišiel v utorok a hneď som absolvoval aj prvý tréning. V stredu hráme pohárový duel vo Veľkej Lomnici, v tejto chvíli ešte neviem, či sa dostanem do zápasovej nominácie alebo nie,“ vravel nám mladý Košičan v stredu predpoludním.

Na súťažný debut si ešte asi počká

V úvode kalendárneho roka sme sa po prestupe iného bývalého hráča VSS Košice, Dalibora Takáča, obrátili na Richarda Högera, súčasného asistenta trénera MFK Ružomberok, majúceho bohaté skúsenosti s košickým i prešovským futbalom.

Oslovili sme ho aj tentoraz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jonec v Ružomberku pozná Takáča aj Gála-Andrezlyho