Jonec si nevie vynachváliť Ružomberok, Morgan pri debute vyradil Spartu

Rozpŕchli sa. Košická partia si po konci klubu hľadala azyl, kde sa dalo.
Rozpŕchli sa. Košická partia si po konci klubu hľadala azyl, kde sa dalo. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Daniel Dedina|4. dec 2017 o 00:00

Ako sa darí bývalým futbalistom VSS Košice.

KOŠICE. Osud futbalistov, ktorí v minulej sezóne hrávali za FC VSS Košice, je rôzny.

Niektorých to z metropoly východu zavialo priamo do najvyššej súťaže, zatiaľ čo ďalší pôsobia naďalej v druhej lige alebo na regionálnej úrovni. A sú aj takí, ktorí futbal aktuálne nehrajú vôbec.

Príbeh FC VSS Košice je dostatočne známy. Po májovej eufórii z postupu do Fortuna ligy prišlo kruté vytriezvenie v podobe neudelenia licencie pre najvyššiu súťaž.

To však ešte stalo nebolo nič v porovnaní s tým, čo prišlo následne. Letné obdobie predstavovalo predsmrtný kŕč košického klubu a ten sa už z neho nedostal.

Dňa 27. júla 2017 ukončil svoju činnosť a značka VSS Košice zmizla z futbalovej mapy.

Hráči i tréneri sa rozutekali do iných klubov a keďže sa v tom čase nezadržateľne hlásila o slovo nová sezóna, resp. v niektorých prípadoch už boli odohrané prvé kolá, času na získanie nového angažmánu mali žalostne málo.

Po polroku sme sa pozreli na to, kde všade sa košické ovečky rozutekali.

Neporovnateľne lepšie než v Košiciach

Z hráčov, ktorí sa v jarnej nadstavbe o postup do Fortuna ligy dostali v drese FC VSS Košice na trávnik a priamo sa tak pričinili aspoň o „formálny“ postup, sa do najvyššej súťaže podarilo dostať trom.

Najvýraznejšie sa doposiaľ presadil obranca Michal Jonec. Toho zlanáril fortunaligový Ružomberok, kde v pozícii asistenta trénera pôsobí Richard Höger.

Ten mladé košické talenty pozná ešte z čias pôsobenia pri doraste FC VSS.

Aj vďaka tomu už v zime siahli Ružomberčania po inom a nemenej talentovanom Košičanovi Daliborovi Takáčovi.

Východniarska enkláva na Liptove je naozaj pestrá, hrávajú tam aj Gál Andrézly, Sapara, Kunca či legionári Haskič a Qose, známi z pôsobenia v Košiciach, resp. Michalovciach.

„Stále si ešte privykám na prostredie. A najmä na to, že všetko, vrátane financií, funguje tak, ako má, teda načas. Podmienky, nielen futbalové, ale aj čo sa týka regenerácie či spoločného stravovania, sú neporovnateľne lepšie ako v Košiciach,“ povedal nám Michal Jonec, ktorý už v súčasnosti patrí k členom základnej zostavy MFK Ružomberok.

V posledných piatich zápasoch nevynechal ani minútu. „So svojou vyťaženosťou som maximálne spokojný. Nečakal som, že hneď na začiatku dostanem toľko priestoru a som za to trénerom nesmierne vďačný,“ podotkol.

Na konte má už Jonec aj dva góly, hoci len v drese štvrtoligového béčka. Z bývalých spoluhráčov je najčastejšie v kontakte s Mikulášom Tóthom.

„Keď som v Košiciach, tak sa stretneme, inak si spolu často voláme,“ doplnil 21-ročný talentovaný obranca.

Ligisti Bilič a Morgan

Ďalší dvaja spomínaní futbalisti v najvyššej súťaži sú Karlo Bilič a Jean-Pierre Morgan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jonec si nevie vynachváliť Ružomberok, Morgan pri debute vyradil Spartu