Legenda Chelsea prekvapila: Počas kariéry ma chceli kúpiť iba dva kluby

John Terry (v popredí vľavo).
John Terry (v popredí vľavo). (Autor: TASR/AP)
TASR|15. apr 2020 o 17:15

Dosiahol aj triumf v Lige majstrov.

LONDÝN. Bývalý futbalový obranca John Terry priznal, že mal počas kariéry iba dve ponuky na prestup. V drese Chelsea Londýn odohral viac ako 500 zápasov, v klube pôsobil od svojich štrnástich rokov.

Terry je najúspešnejším kapitánom Chelsea.

Získal tri tituly v Premier League, tri triumfy v FA Cupe a dva Ligové poháre. Pričinil sa aj o triumf v Lige majstrov v roku 2012, hoci vo finále proti Bayernu Mníchov pre kartový trest nehral.

Zároveň je najčastejšie skórujúcim obrancom v histórii klubu.

"Keď som hral za Chelsea, pokúsili sa ma kúpiť iba dva kluby. Jedným z nich bol Huddersfield. Bolo to v čase, keď som sa stal hráčom A-tímu. Chcel ma tréner Steve Bruce,cituje Terryho portál goal.com.

Pozrite si, ako sa John Terry lúčil s Chelsea a ako klub oslavoval zisk majstrovskej trofeje: fotogaléria

15.4.2020

"Chelsea ponuku prijala, ale kouč Gianluca Vialli ma odmietol pustiť. Za to som mu, samozrejme, veľmi vďačný, pretože mi dovolil debutovať v tíme, v ktorom som vyrástol. Je to skvelý človek a skvelý tréner," pokračoval.

"Neskôr ma chcel Manchester City, predostrel oficiálnu ponuku. Stretol som sa však s majiteľom Chelsea a povedal mu, že nikdy nechcem opustiť klub. Ponúkol mi novú zmluvu, potriasli sme si rukami a zostal som ďalších päť či šesť rokov. Len tieto dva kluby sa ma ako jediné pokúšali kúpiť," dodal.

Terry si okrem Chelsea zahral chvíľu na hosťovaní v Nottinghame Forest a na konci kariéry absolvoval jednu sezónu vo vtedy druholigovej Aston Ville.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Legenda Chelsea prekvapila: Počas kariéry ma chceli kúpiť iba dva kluby