Jóbove zvesti zužujú extraligové vyhliadky

Jakub Figeľ nevie, ako to bude v ďalšej sezóne.
Jakub Figeľ nevie, ako to bude v ďalšej sezóne. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|17. mar 2011 o 00:00

Z prostredia našich extraligových stolnotenisových klubov prichádzajú samé Jóbove správy. Nenaznačujú nič dobré pre existenciu a budúcnosť tohto športu a nevnášajú svetlo do vyhliadok na účinkovanie v budúcej sezóne najvyššej súťaže.

KOŠICE/VALALIKY.

Hlavný sponzor končí

Hlavu v smútku majú predstavitelia mužského tímu Lokomotívy Košice. Činovník klubu Karol Till naznačil, že sa nepríjemne zmráka. "Dosiaľ sme mali spoľahlivého hlavného sponzora, jednu košickú firmu, ktorej majiteľ s dobrým srdcom nám niekoľko rokov veľmi drukoval, pričom u nás nehral ani jeho syn. Avšak po tejto sezóne sa rozhodol preorientovať svoju aktivitu iným smerom." Ako prezradil K. Till, mecenáš Lokomotívy držal klub nad vodou, pokrýval 90 percent nákladov. Pokiaľ sa nepodarí nájsť za neho náhradu a získať nového štedrého partnera, tak nový ročník extraligy je ohrozený. "Momentálne nevieme, ako to dopadne, bola by to ale škoda, keby sme opustili kvôli nedostatku peňazí pozície, ktoré sme získali v uplynulých rokoch." Ešte dobre, že sa darí aspoň hráčom v dlhodobej súťaži, kde sa v skupine o 7. - 12. miesto držia na vedúcej priečke pred Ružomberkom. Práve na pôde rivala uhrali naši remízu 5:5, zdolali Rožňavu 6:4 a Vojčice hladko 7:0. "Napriek starostiam mienime obsadiť najlepšiu priečku v nadstavbe," vyhlásil K. Till a dodal, že Košičania Figeľ a Till ml. sa nestratili ani na domácom šampionáte, hoci do bojov o medaily nezasiahli.

Opustia elitu?

Napriek tomu, že Drotárová s Kraželovou boli vcelku výrazné na spomínaných majstrovstvách Slovenska, celkove pingpongistky STO Valaliky nemajú už dlhší čas fazónu a umocnili to aj v uplynulých meraniach síl, keď podľahli svojim súperkám - Trnave 1:9, Topoľčanom A 2:8, D. Strede 4:6 a Nitre 3:7. "Súťaž už len dohrávame a lepšie ako šieste miesto nebudeme mať. V ďalších zápasoch postavíme žiačky," konštatoval smutne šéf oddielu Imrich Svat. Na otázku, či pred novým ročníkom prídu radikálne zmeny v kádri, povedal: "Uvažujeme aj o možnosti, že vystúpime z extraligy."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jóbove zvesti zužujú extraligové vyhliadky