Jež rozhodol o výhre Žiliny nad Ružomberkom

Róbert Jež rozhodol o triumfe Žiliny.
Róbert Jež rozhodol o triumfe Žiliny. (Autor: TASR)
Michal Kolárik|18. apr 2010 o 16:59

Futbalisti MŠK Žilina vyhrali na domácom trávniku nad Ružomberkom 1:0, keď rozhodol o ich triumfe Róbert Jež.

Kapitán Jež ťahá dôležitými gólmi Žilinu za titulom. Rozhodol zápas so Senicou, proti Ružomberku skóroval ako jediný v zápase. Z jedenástky.

ŽILINA. Krajské derby medzi Žilinou a Ružomberkom malo mať jednoznačného favorita v domácich. Hostia však mali v posledných zápasoch formu, víťazstvom nad Slovanom navyše pomohli Žiline odpútať sa na čele tabuľky od najväčšieho konkurenta v súboji o titul, ale pod Dubňom nechceli darovať body zadarmo.

Sympatický debut mladíka

Dlho sa im to aj darilo. Dobrou obranou nedali aktívnej Žiline hrajúcej bez zranených Oravca, Piačeka a vykartovaného Lietavu veľa priestoru a domáci sa napriek snahe nevedeli presadiť. Vietor v obrane hostí robil najviac debutant v základnej zostave Pavla Hapala Dennis Christu.

Dvadsaťročný český útočník, ktorý prišiel do Žiliny v zime a zatiaľ nastupoval iba za rezervu, vyrobil šancu pre Bella, potom sám zakončil svoj prienik nepresne a v druhom polčase ukázal ďalších pár pekných akcií a prihrávok.

„Keď máte problém so zostavou musíte riskovať a veriť, že vám to vyjde. Nám v dnešnom zápase vyšlo pár zmien. Christu podal pri premiére za prvý tím dobrý výkon," pochválil mladíka tréner Žilinčanov Pavel Hapal.

Penált mohlo byť viac

V druhom polčase sa stále hralo viac na polovici hostí, ale Žilinčania sa nevedeli dostať do šancí. A keď sa aj objavili sporné momenty, ako pri pádoch Rilkeho, Majtána a Vyskočila v 16-tke hostí, rozhodca Vnuk penaltu neodpískal. Prekvapujúco ju však nariadil po faule Galla na striedajúceho Vyskočila. Loptu si postavil kapitán Žilinčanov Róbert Jež a po premenenej jedenástke sa domáci radovali.

„Boli sme na lavičke prekvapení. Sporných situácií býva v zápasoch niekoľko. Obrancovia sú v pokutovom území znevýhodnení. Spočiatku som si myslel, že rozhodca pískal ruku, ale on zapískal faul. Bola to situácia, na ktorú sa nesťažujem, po ktorej nevyplakávam, ale rozhodla o našej prehre," povedal o spornom momente kouč hostí František Straka.

Jež vie, že titul je ďaleko

Jediný gól, ktorý rozhodol o troch bodoch pre Žilinu, zabezpečil kapitán žlto-zelených, ktorí už majú na čele Corgoň ligy päťbodový náskok. „Vedeli sme, že nás čaká náročný zápas a sme radi, že sme ho zvládli a vyhrali. Penaltový moment som nevidel. Na jedenástku sme boli určení traja, jeden už na trávniku nebol, a tak som ju kopal ja a som rád, že som ju premenil," povedal nitriansky rodák.

Napriek päťbodovému náskoku si Žilinčania ešte nemyslia, že majú titul v rukách. „Päťbodový náskok je síce pekný, ale vôbec nič neznamená. Ešte nemáme ani štvrtinu titulu a ostávame nohami na zemi. Nič ešte nie je rozhodnuté a musíme ešte poriadne zabrať, aby sme získali prvenstvo," povedal Jež

MŠK Žilina - MFK Ružomberok 1:0 (0:0)

Gól: 73. Jež (z pok. kopu), ŽK: 23. D. Kobylík, 90+. Vyskočil - 63. Ďubek, 73. Gallo, 85. Kúkoľ, rozhodovali: Vnuk - R. Sluk, Vindiš, 3 011 divákov

Žilina: Dúbravka - S. Angelovič, Šourek, Pečalka, Patrik Mráz - Jež - Rilke (84. Ľ. Guldan), Babatounde Bello, D. Kobylík (59. Vyskočil) - T. Majtán, D. Christu (67. Žilák)

Ružomberok: Hrdlička - Gallo, J. Maslo, Kostelný, Sivčevič - P. Besta - Ďubek (81. Š. Pekár), Zošák, J. Chovanec (65. Hoferica) - Higor de Sales Coimbra (72. Kúkoľ), Piščur

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Jež rozhodol o výhre Žiliny nad Ružomberkom