Jesenným kráľom remíz je Gemerská Hôrka

Brankári. V gemerskom derby O. Skokan (vpravo) nastúpil v bráne Gemerskej Hôrky proti svojmu priateľovi M. Almášimu, ktorý obliekal dres Krh. Podhradia.
Brankári. V gemerskom derby O. Skokan (vpravo) nastúpil v bráne Gemerskej Hôrky proti svojmu priateľovi M. Almášimu, ktorý obliekal dres Krh. Podhradia. (Autor: Karol Csobádi)
Sportnet|10. dec 2015 o 00:00

So zaujímavou jesennou bilanciou prezimujú na deviatom mieste piatoligisti z Gemerskej Hôrky.

So zaujímavou jesennou bilanciou prezimujú na deviatom mieste piatoligisti z Gemerskej Hôrky, ktorí z trinástich odohraných stretnutí uhrali viac ako polovicu nerozhodných výsledkov.

GEMERSKÁ HÔRKA. Po jesennej časti deviateho piatoligového ročníka chlapci z Gemerskej Hôrky zimujú navlas rovnako na deviatom mieste ako vlani. Tentoraz však majú o päť bodov menej, pod ktoré sa významnou mierou podpísalo i sedem nerozhodných výsledkov popri troch prehrách. Hriať môžu iba tri výhry proti Malej Ide, Čečejovciam a Perínu. Najlepším strelcom so šiestimi gólmi sa stal Ákos Lippai, ale iba o gól menej dosiahol Attila Prónyai, ktorý prišiel do kádra na hosťovanie až v deviatom kole z Krh. Podhradia. Koncom jesene sa na trénerský post prinavrátil aj Vladislav Vávra. Hosťovanie si v júli 2015 prestupom predĺžil gólman Ondrej Skokan, ktorému sme v súvislosti s jesennou časťou položili niekoľko otázok.

V počte remíz vám v jeseni mohol konkurovať iba Poproč, ktorý päťkrát uhral nerozhodný výsledok. Nemohlo byť bodov o čosi viac?

„Áno, remízové zápasy sú najhoršie, čo sa bodov týka. Ak by sme z týchto zápasov tri, štyri dotiahli do víťazného konca, tak máme v tabuľke o šesť až osem bodov viac, čo samozrejme znamená aj minimálne vyššie umiestnenie a to okolo štvrtého, piateho miesta.“

Ofenzívna a defenzívna činnosť priniesla výrazný rozdiel. V čom bol problém tohto výkyvu?

„V ofenzívnej činnosti nás trápila hlavne koncovka a preto sme strelili pomerne málo gólov. Obranná fáza pritom naopak vcelku slušne fungovala. Snažil som sa etablovať v mužstve, pomôcť svojimi výkonmi a preto hodnotím túto časť za vcelku vydarenú. V piatich zápasoch sme si udržali čisté konto a v tabuľke inkasovaných gólov nám patrí tretie miesto.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jesenným kráľom remíz je Gemerská Hôrka