Jesennú časť ešte nezrušili. Na východe už odložili 38 zápasov

Ivan Mriška|13. okt 2020 o 13:30

Medzi klubmi sa našli aj nepoctivci.

KOŠICE. Sprísnené opatrenia súvisiace so šírením koronavírusu na Slovensku vstúpia do platnosti od štvrtka 15. októbra, konať sa však nemôžu už ani stredajšie dohrávky 11. kola III. ligy Východ.

Od utorka totiž platí zákaz zhromažďovania sa viac než šiestich osôb mimo členov jednej domácnosti.

V strede týždňa sa mali odohrať už raz preložené stretnutia Stropkov - Prešov a Sobrance - Vranov nad Topľou.

„Počnúc dnešným dňom sú všetky zápasy odložené, vrátane mládežníckych kategórií,“ potvrdil v utorok predpoludním predseda športovo-technickej komisie Východoslovenského futbalového zväzu Štefan Olšavský.

Stav platí do odvolania

V stredu bude oficiálne odložený celý víkendový program regionálnych futbalových súťaží. Prerušené sú na neurčito a tento stav platí až do odvolania.

„Covid-19 narobil v kluboch problémy. Mám pocit, že sa našli aj nepoctivci, ale museli sme vychádzať z toho, že každý hovoril pravdu a stretnutia zrušiť. Odkladov už máme dosť,“ povedal Olšavský.

V prebiehajúcej sezóne sa na východe republiky neodohralo 38 stretnutí - sedemnásť seniorských, desať dorasteneckých a jedenásť žiackych.

V tejto chvíli platí, že jesenná časť ešte oficiálne ukončená nie je. Kompetentní si počkajú na vývoj situácie v najbližšom období.

A čo ak by sa už do konca roka neodohral žiaden zápas?

„Termíny sú ešte v jari, urobilo by sa všetko pre to, aby sa to počas nej dohralo. V tejto chvíli k tomu viac povedať neviem,“ uzavrel Olšavský.

Boli ste svedkami zaujímavého futbalového momentu, videli ste parádny gól, akciu, alebo inú nezvyčajnú situáciu v zápase? Dajte nám o tom vedieť na futbalnet@sportnet.sk

Aj vy tvoríte obsah futbalnetu! Ďakujeme!

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Jesennú časť ešte nezrušili. Na východe už odložili 38 zápasov