Jendrichovský: Žirková bude jedna z najlepších tréneriek

Daniel Jendrichovský. So Zuzanou Žirkovou spoločne maturovali.
Daniel Jendrichovský. So Zuzanou Žirkovou spoločne maturovali. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|9. mar 2017 o 00:00

Spoločne prešli peknými, ale aj menej pozitívnymi obdobiami.

KOŠICE. Športovou osobnosťou Košíc sa cez víkend stala kapitánka Good Angels Košice Zuzana Žirková, ktorá pri svojej ďakovnej reči nezabudla spomenúť generálneho manažéra Daniela Jendrichovského.

Osemnásobnú najlepšiu basketbalistku Slovenska zlanáril na východ republiky, a keď vlani uvažovala nad koncom kariéry presvedčil ju, aby to potiahla ešte jeden rok a oplatilo sa.

Poznajú sa už dlhé roky a spoločne prešli peknými, ale aj menej pozitívnymi obdobiami.

S generálnym manažérom Good Angels Košice Danielom Jendrichovským sme sa priamo na galavečeri Športovej osobnosti Košíc (ŠOK 2016) porozprávali o víťazke ankety, ktorú pozná veľmi dobre nielen po profesionálnej, ale aj osobnej stránke.

Zuzana Žirková vám venovala polovicu trofeje a vy-zdvihla váš prínos pre košický basketbal. Ako vnímate jej víťazstvo v ankete ŠOK 2016?

„V prvom rade ma to veľmi potešilo, ale určite môj podiel na jej víťazstve nie je taký veľký. To čo ona dosiahla nielen tu v Košiciach, ale vôbec na európskych a svetových palubovkách ju jednoznačne dostáva do kategórie top športovcov v rámci celého Slovenska. Myslím si, že zaslúžene jej mesto Košice preukázalo česť a zaradilo ju medzi víťazov ankety Športová osobnosť Košíc. Ja jej môžem len pogratulovať. Aj napriek tomu, že je ročník narodenia 1980, stále patrí medzi nielen osobnosti, ale aj kvalitné hráčky, ktoré na palubovkách behajú. Verím, že v tejto sezóne, ktorá je možno jej poslednou, sa nám ešte podarí dokráčať k veľkému úspechu.“

Čo hovoríte na to, že Zuzana porazila v ankete napríklad aj hokejistu Ladislava Nagya?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jendrichovský: Žirková bude jedna z najlepších tréneriek