Jenčík sa sťahuje do poľského Krakova

Richard Jenčík. Prvýkrát bude hrať v zahraničí.
Richard Jenčík. Prvýkrát bude hrať v zahraničí. (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|29. jún 2016 o 00:00

Celú doterajšiu kariéru strávil na Slovensku prevažne v drese HC Košice a teraz prvýkrát okúsi zahraničné angažmán.

Košický odchovanec Richard Jenčík bude od nasledujúcej sezóny obliekať dres poľského majstra Cracovia Krakow. Celú svoju doterajšiu kariéru strávil na Slovensku prevažne v drese HC Košice a teraz prvýkrát okúsi zahraničné angažmán.

KOŠICE. Poľský celok si vybral Jenčík aj z dôvodu vzdialenosti od Košíc.

„Snažili sme sa spolu s agentom nájsť zlatú strednú cestu. Nechcel som niečo, čo je veľmi ďaleko a táto ponuka mi padla vhod aj čo sa týka vzdialenosti. Mal som aj možnosť ostať na Slovensku, ale rozhodol som sa pre Poľsko,“ povedal pre Korzár Jenčík.

Teší sa na Spartu Praha

Z pohľadu klubových ambícií sa toho pre košického rodáka veľa nezmení. Rovnako ako v Košiciach bude cieľ jeho nového mužstva ligový titul.

„Krakov môže pôsobiť ako Košice v našej lige, útočia na ligový titul a hrajú Ligu majstrov. Dá sa teda povedať, že je to podobný tím, akurát v inej lige. Čo sa týka ich úrovne hokeja, to budem mať možnosť zistiť sám. Počul som, že sú tam silnejšie aj slabšie mužstvá, ale nechám sa prekvapiť,“ skonštatoval Jenčík.

V prestížnej Lige majstrov sa Krakov stretne so švédskym Färjestadom a českou Spartou Praha. Na ktorého súpera sa Jenčík teší viac?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jenčík sa sťahuje do poľského Krakova