Jenčík: Poľská liga má nižšiu úroveň ako slovenská

Po pol roku si opäť oblečie košický dres. R. Jenčík (vpravo) sa vracia, aby pomohol materskému klubu.
Po pol roku si opäť oblečie košický dres. R. Jenčík (vpravo) sa vracia, aby pomohol materskému klubu. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|3. jan 2017 o 00:00

Angažmán v Krakove berie ako dobrú skúsenosť, teší ho návrat do Košíc.

KOŠICE. Ofenzívnu silu HC Košice posilní do konca sezóny odchovanec klubu Richard Jenčík, ktorý v aktuálnom ročníku obliekal dres poľskej Cracovie Krakow.

V 27 zápasoch zaznamenal košický rodák 25 bodov za 10 gólov a 15 asistencií.

Trénerovi Čadovi by mal byť 32-ročný útočník k dispozícii už v utorkovom domácom zápase proti Nitre, ktorý je na programe od 17.30 hod.

Rokovania o prestupe z Krakova do Košíc podľa Jenčíka netrvali dlho, aj napriek tomu, že s poľským klubom nemal otvorenú zmluvu.

„Celé sa to zbehlo veľmi rýchlo. Ja som bol už určitú dobu v kontakte s Košicami a naskytla sa mi šanca sa vrátiť. Poprosil som klub v Krakove, či ma dokážu uvoľniť a ja som rád, že mi vyšli v ústrety,“ povedal Richard Jenčík, ktorý si vôbec prvýkrát v kariére zahral v zahraničnom klube.

„Poľská liga má určite o dosť nižšiu úroveň ako slovenská, ale zas na druhej strane sa po prvej časti sezóny delí na dve polovice, kde v tej lepšej polke sú asi tri až štyri silné mužstvá.“

Dobrá skúsenosť do života

Zvýšiť úroveň svojej ligy sa snažia Poliaci aj angažovaním legionárov, ktorých rozhodne nie je málo.

„V Krakove nás tam bolo dosť cudzincov. Okrem štyroch Slovákov a troch Čechov tam bol ešte chvíľu aj jeden Bielorus. Celkovo v lige je však dostatok zahraničných hráčov a dokonca tam hrá aj niekoľko Kanaďanov,“ uviedol Jenčík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jenčík: Poľská liga má nižšiu úroveň ako slovenská