Jeden očaril Poľsko, druhý Česko. Pozrite si, čo mladíci dokážu

Duda (vľavo) a Hrošovský  sa výrazne sa presadzujú v kluboch, ktoré sú lídrami v súťaži.
Duda (vľavo) a Hrošovský sa výrazne sa presadzujú v kluboch, ktoré sú lídrami v súťaži. (Autor: SME/Tomáš Benedikovič)
Pavol Spál|12. nov 2014 o 17:56

Hrošovský a Duda sú veľkou nádejou pre náš futbal.

BRATISLAVA. Ešte je veľmi skoro na prehnané superlatíva. Zdá sa však, že pre národný tím futbalistov vyrastajú ďalší dvaja výnimoční stredopoliari. A vynikajú skôr kreativitou ako defenzívou. Obaja sú legionári a výrazne sa presadzujú v kluboch, ktoré sú lídrami vo svojej krajine.

Patrik Hrošovský (22 r.) vytláča zo zostavy Plzne legendárneho špilmachra, kapitána a šéfa kabíny Pavla Horvátha. Iba devätnásťročný Ondrej Duda patrí medzi esá najsilnejšieho poľského klubu Legia Varšava. „Majú veľký potenciál,“ vyhlásil tréner národného tímu Ján Kozák.

Oboch si vybral prvýkrát. Predtým boli obaja lídrami reprezentačnej dvadsaťjednotky, ktorá bojovala v baráži s Talianskom o postup na ME 2015. Kozák ich nechcel vytrhnúť z úspešného mužstva a šancu dostávajú až teraz.

„V kluboch majú silnú konkurenciu, aj tak sa presadzujú. Som zvedavý, ako zareagujú v spoločnosti našich najlepších futbalistov,“ zamýšľa sa tréner.

Hrošovský odohral v tejto sezóne všetky ligové zápasy v základnej zostave.

„Toto je opäť o krok vyššie, som šťastný,“ opísal Plzenčan nomináciu na kvalifikačný súboj proti Macedónsku ( hrá sa v sobotu 15. novembra o 20.45, vysiela RTVS).

Stretne svoje vzory

„V áčku sú hráči, ktorí pôsobia v najlepších ligách sveta. Trebárs Kucka a Škrtel boli odmalička mojimi veľkými vzormi,“ priznal Hrošovský. Ešte nedávno hral s nimi iba na

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Jeden očaril Poľsko, druhý Česko. Pozrite si, čo mladíci dokážu