Je z neho len tieň, vraví bývalý tréner o Djokovičovi

Novak Djokovič vypadol tento rok na Australian Open už v druhom kole.
Novak Djokovič vypadol tento rok na Australian Open už v druhom kole. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|11. apr 2017 o 14:56

Tréning vymenil za meditácie a pofidérnu diétu, hovorí o páde Novaka Djokoviča Bogdan Obradovič.

BRATISLAVA. Je to pol roka, čo prišiel Novak Djokovič o post svetovej jednotky. Uznal vtedy kvality svojho súpera a veril, že sa na prvé miesto vráti. Lenže v apríli situácia nie je oveľa lepšia.

Djokovič stráca na Andyho Murrayho už štyritisíc bodov a čoraz viac sa prepadáva k tretiemu Stanovi Wawrinkovi. Na posledných troch turnajoch postúpil najďalej do štvrťfinále a jeho juniorský tréner a bývalý daviscupový kapitán Bogdan Obradovič tvrdí, že z Novaka ostal len tieň.

Podľa Obradoviča je Djokovič čoraz chudší a vo výmenách mu chýba fyzická sila, ktorou kedysi ničil súperov.

„Vlani netrénoval celé týždne a to je zle. Príprave sa venoval menej a menej, vymenil ju za meditácie a pofidérnu diétu. Prišiel o tréningovú rutinu,“ vravel Obradovič pre ibtimes.co.uk.

Obradovič: Necháva sa ovplyvniť

„Kedysi pri zápasoch kričal, motivoval sa, dnes niekedy neukáže ani náznak emócií. Nemá takú energiu ako kedysi,“ hovorí Obradovič.

Viem, že stále mám na to, byť jednotkou a chcem sa tam vrátiť, no momentálne to nie je pre mňa tá najdôležitejšia vec.


Novak Djokovič, srbský tenista

V podstate na rovnaké problémy poukazoval aj Novakov bývalý tréner Boris Becker. Aj on tvrdil, že nemôže byť na takej úrovni ako bol kedysi, keď netrénuje.

Kým Becker za tým videl predovšetkým vplyv mentálneho guru Pepeho Imaza, Obradovič to nevidí tak dramaticky.

„Aj pripraviť sa na zápasy mentálne je dôležité. No k tomu musíte na tréningoch absolvovať milión úderov do loptičky. Nemám nič proti Imazovi, ale nesmie Novakovi brániť v tréningu alebo ho nútiť k zmenám výživy. Všetci títo mentálni tréneri mu tlčú do hlavy, že ich práca je to najdôležitejšie,“ vraví Obradovič.

„Novak je skvelý človek, ale necháva sa ovplyvňovať podivnými teóriami,“ dodáva.

Obradovič však vidí jedno dôležité pozitívum. Djokovič vraj začal opäť jesť mäso, čo by podľa trénera malo znamenať návrat k lepším časom.

Byť jednotkou už nie je najvyššia priorita

Djokovič na slová svojho bývalého trénera zareagoval, že dnes má už iné priority a rovnako ako dobrým tenistom sa snaží byť aj dobrým otcom a manželom.

„Mojou prioritou už nie je byť svetovou jednotkou. Mám syna, ženu, rodinu a to ma napĺňa. Pokúšať sa byť najlepším manželom, otcom aj tenistom je náročné. Určite nie nemožné, no veľmi ťažké,“ reagoval Djokovič pre srbský kanál RTS.

„Hrám tenis s rovnakým nasadením a vášňou, ako keď som mal raketu prvý raz v ruke. Viem, že stále mám na to byť jednotkou a chcem sa tam vrátiť, no momentálne to nie je pre mňa tá najdôležitejšia vec.“

Pravda je, že tento rok trápil bývalú svetovú jednotku zranený lakeť. Preto Djokovič vynechal niekoľko veľkých turnajov. Zdá sa, že teraz je všetko zažehnané.

„Všetko je fajn. Prospela mi pauza a teraz servujem oveľa lepšie ako za posledné mesiace,“ vravel Djokovič. Budúci týždeň sa predstaví srbský tenista na turnaji v Monte Carle, ktorý dva razy vyhral.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Je z neho len tieň, vraví bývalý tréner o Djokovičovi