Jasečko: Hrali sme proti Hudáčkovi

Sportnet|8. apr 2011 o 00:00

Popradčania nechceli pripustiť, aby sa finálová séria skončila po piatom stretnutí a snažili sa hrať aktívne, usilovali sa využiť každú príležitosť na ohrozenie domácej bránky, avšak veľkou prekážkou im bol gólman Július Hudáček.

Dá sa povedať, že to bol boj popradských hráčov proti domácemu gólmanovi.

KOŠICE. Ten bol oporou nielen v tomto stretnutí, ale počas celej sezóny. Ukázalo sa, že brankár je polovica úspechu, čo potvrdil aj skúsený bek Popradčanov Stanislav Jasečko.

Len ťažko sa mu hľadali slová po prehranom piatom finálovom stretnutí, ktorého skóre symbolicky uzavrelo aj finálovú sériu play-off 4:1 v prospech HC Košice.

Podržal ich

„Séria bola pre oba celky náročná, avšak Košiciam výrazne pomohol brankár Hudáček, ktorý ich podržal a pochytal viaceré gólové šance nielen v tomto rozhodujúcom meraní síl. Nedať také gólové šance bolo hriechom, preto sme prehrali 1:4," smutne konštatoval S. Jasečko.

Popradčanom nemožno uprieť snahu ani v piatom finálovom stretnutí, ale tá nestačila na dobre hrajúci domáci tím, ktorý ukázal svoju vnútornú silu. „Nielen v tomto stretnutí, ale aj predchádzajúcich sa ukázalo, že sme nevedeli nájsť správny recept na Hudáčka. Ten pochytal veľa gólových šancí a nakoniec to rozhodlo. Nás môže mrzieť, že nedokážeme premieňať šance tak, ako to ukázali v tejto sérii Košice a opäť sa len zopakujem, že brankár im to vychytal."

Pekné vysvedčenie

Popradčania nedokázali pretaviť svoju finálovú účasť do majstrovského titulu a skončili na druhom mieste. Predsa len, po zlom začiatku, keď sa im nedarilo, je záverečné druhé miesto pekným vysvedčením.

„Začiatok sezóny bol pre nás katastrofálny, prehrávali sme a neistá bola aj sezóna. Keď opadnú emócie, hádam si povieme, že druhé miesto je to dobré. Teraz to ešte v duši škrie, ale musíme sa 'oklepať' a život pôjde ďalej. Škoda, že sme nedosiahli viac," hovorí S. Jasečko.

Na košický štadión aj pôsobenie v tomto klube mu zostali príjemné spomienky. „Popozeral som si veľké vlajky pod strechou z deväťdesiatych rokov, bolo to pekné, ale už to bola len nostalgia," dodal smutne popradský obranca.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jasečko: Hrali sme proti Hudáčkovi