Jankulovski sa vracia do Ostravy, v hre je aj koniec kariéry

Marek Jankulovski.
Marek Jankulovski. (Autor: TASR)
TASR|2. jún 2011 o 08:24

Bývalý český futbalový reprezentant Marek Jankulovski sa po vypršaní zmluvy s AC Miláno zrejme vráti do Baníku Ostrava.

MILÁNO. Podľa portálu idnes.cz však zatiaľ nie je isté, či ešte ako aktívny hráč, alebo zasadne na funkcionársku stoličku.

Tridsaťštyriročný krajný obranca strávil v drese "rossoneri" šesť rokov, ale v posledných dvoch sezónach vypadol zo základnej zostavy. Za milánsky klub odohral 158 zápasov a triumfoval v Lige majstrov i Serii A. "Taliansko a Miláno sa stali mojim druhým domovom, ale všetko sa raz skončí. Zostanú mi krásne spomienky a vždy sa sem môžem vrátiť. Odchádzam z miesta, ku ktorému ma viažu zážitky a kde som dosiahol veľké veci," citoval web pianetazzurro.it Jankulovského, ktorý hral aj za Neapol či Udinese a na Apeninskom polostrove strávil posledných 11 rokov.

Ofenzívny obranca odohral v národnom tíme 77 stretnutí s bilanciou 11 gólov. Hoci zahraničné médiá informovali o jeho ukončení kariéry, podľa idnes.cz by mohol pokračovať v rodnej Ostrave, o čom svedčia aj slová majiteľa Baníka Tomáša Peteru: "S Jankulovským v Baníku každopádne počítame. Či už ako s hráčom, alebo funkcionárom." Samotný hráč je naklonený tejto myšlienke. "Nemyslím si, že zo mňa bude tréner, ale možno športový riaditeľ alebo manažér mladých hráčov," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Jankulovski sa vracia do Ostravy, v hre je aj koniec kariéry