Jana Velďáková už vlani lízala osobák, teraz by mohol padnúť

Jana Velďáková bojuje o olympijský limit.
Jana Velďáková bojuje o olympijský limit. (Autor: tasr)
Bohuslav Matia|3. máj 2016 o 00:00

Sestry Velďákové tradičný míting na štadióne Technickej univerzity museli poňať skôr tréningovo, lebo nemali s kým pretekať.

Po návrate zo šesťtýždňového sústredenia v Južnej Afrike sa sestry Dana a Jana Velďákové chystali na prvý súťažný štart v letnej atletickej sezóne na domácej pôde, v Košiciach. Tradičný míting na štadióne Technickej univerzity však museli poňať skôr tréningovo, lebo v podstate nemali s kým pretekať.

KOŠICE. „Na celom mítingu štartovalo len tridsaťdeväť atlétov, čo bola veľmi slabá účasť. Aj preto sestra Danka bežala iba stovku a nešla trojskok, lebo by nemala s kým súťažiť,“ vraví diaľkarka Jana, ktorá to predsa vzala súťažne, aby mala čo najskôr v suchu olympijský limit do Ria (670 cm).

V Košiciach jej namerali 646 cm, ale „prešľapové“ pokusy vyzerali veľmi nádejne.

„Mám výkon 646 cm, ale ten skok bol hrozný. Zle som sa odrazila, bolo to zle odskočené, lebo som chytila len začiatok dosky, čo bolo takých pätnásť čísiel. Druhý pokus bol oveľa lepší, no žiaľ, trošku som lízla plastelínu. Myslím si, že to bolo za 670 cm, takže bola som blízko k splneniu limitu. Uvidíme, čo ukážu ďalšie preteky.“

Sama je prekvapená, čo v nej je

Jana Velďáková má z Južnej Afriky výborne natrénované, takže olympijský limit sa otriasa v základoch, aj keď musí atakovať svoj osobák, ktorý je už dosť bradatý. Tých 672 cm skočila v roku 2008 práve na mítingu v Košiciach.

„Veru, ale vlani som ho tesne lízala, takže teraz by mohol ten osobák padnúť. Už aj výkony z pretekov v Južnej Afrike boli celkom kvalitné. Keďže hala bola dobrá, a ja som mala chuť skákať, štartovala som tam na dvoch mítingoch, na prvom som skočila 661 cm, na druhom 656. Aj na tréningoch, po bežeckej i skokanskej stránke, to vyzeralo veľmi dobre. Sama som bola prekvapená z toho, čo všetko vo mne ešte je...“

Sestra bude mať čo robiť

Tréner Radoslav Dubovský je optimista, že limit do Ria by Jana mohla pokoriť už túto sobotu v úvodnom ligovom kole v Banskej Bystrici.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jana Velďáková už vlani lízala osobák, teraz by mohol padnúť