Jakubov by bral dve víťazstvá, ale je realista

Úspešný útok Miroslava Jakubova. Častý moment tejto sezóny.
Úspešný útok Miroslava Jakubova. Častý moment tejto sezóny. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Daniel Dedina|13. jan 2017 o 00:00

Zverencov trénera Vlkolinského čaká hneď dvojitá porcia zápasov.

KOŠICE. Cez víkend vstúpia do extraligových bojov v nadstavbovej skupine o 1. – 5. miesto už aj volejbalisti VK KDS Šport Košice. Zverencov trénera Vlkolinského čaká hneď dvojitá porcia zápasov. V sobotu hostia Komárno, v nedeľu cestujú do Nitry.

Košickí volejbalisti odohrali posledný súťažný zápas v extralige ešte 15. decembra minulého roka. Bodku za svojím účinkovaním v základnej časti, v ktorej obsadili 4. miesto, dali prehrou 0:3 v Nitre.

Keďže v prvom kole nadstavbovej skupiny o 1. – 5. miesto mali Košičania uplynulý víkend voľno, do tejto fázy súťaže vstúpia až zajtra.

„Všetci v tíme sa už na najbližšie zápasy veľmi tešíme. Obdobie súťažného voľna sme využili na trocha tvrdšiu prípravu. Teraz sa ešte snažíme vyladiť rôzne detaily smerom k tomu, čo nás cez víkend čaká. Mali sme na to týždeň k dobru, tak verím, že nám to pomôže,“ vyslovil sa najskúsenejší hráč a jeden z hlavných pilierov súčasného kádra VK KDS Šport Miroslav Jakubov.

Prioritou duel s Komárnom

Po rozdelení najvyššej súťaže do dvoch výkonnostných skupín sa už Košičania budú stretávať len s momentálnou slovenskou klubovou špičkou.

V sobotu o 19.00 hod. si v domácom prostredí zmerajú východniari sily s Komárnom (v oboch tohtosezónnych vzájomných meraniach síl týchto celkov zvíťazil domáci tím 3:0), o deň nato sa predstavia na pôde suverénnej Nitry, s ktorou ešte v tejto sezóne neuhrali ani set.

„Spokojný by som samozrejme bol, ak by sme zvíťazili v oboch stretnutiach. Musíme ale byť realisti a ísť krok po kroku. Čaká nás najprv zápas s Komárnom, v ňom chceme potešiť nielen seba, ale aj našich fanúšikov, a do nového roka vstúpiť víťazne. Nebude to vôbec jednoduché, súper sa cez sviatky posilnil o reprezentačného smečiara Petra Januška, ktorý sa po dlhých rokoch vrátil na Slovensko. Nitra je momentálne niekde inde ako zvyšok slovenskej ligy. Na každom poste majú adekvátnu ná-hradu za hráčov základnej zostavy a zaslúžene vedú tabuľku bez jedinej prehry,“ zamyslel sa Jakubov nad tým, čo jeho mužstvo čaká v najbližších dňoch.

Veľké dlhy v klubovej pokladnici nemá

Vďaka Miroslavovi Jakubovovi svieti názov košického celku veľmi vysoko aj v hodnotení individuálnych činností.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jakubov by bral dve víťazstvá, ale je realista