Jágr žiaril. Stále sa pohybuje ako tridsaťročný, chváli spoluhráč

Jaromír Jágr (vpravo) strieľa jeden zo svojich dvoch gólov do siete Minnesoty.
Jaromír Jágr (vpravo) strieľa jeden zo svojich dvoch gólov do siete Minnesoty. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|4. jan 2016 o 06:35

Toľko zápasov za sebou nikdy v histórii klubu nevyhrali. Hokejisti Floridy zdolali aj Minnesotu a svoju víťaznú sériu natiahli na deväť stretnutí.

BRATISLAVA. Má už štyridsaťtri rokov a stále dokáže držať krok s najmladšími. Český veterán Jaromír Jágr v noci opäť potvrdil svoju výnimočnosť.

Florida zdolala v domácom stretnutí Minnesotu 2:1. A Jágr strelil oba góly svojho tímu. "Nemal som z mojej hry dobrý pocit," vravel podľa oficiálneho webu súťaže.

Panthers natiahli svoju víťaznú sériu. Vyhrali už deviaty zápas za sebou. Niečo také sa im v histórii klubu nikdy nepodarilo. A upevnili si vedenie v Atlantickej divízii. Druhý Montreal zaostáva už o tri body.

Jaromír Jágr zaznamenal svoj trinásty gól sezóny a celkovo už 735. v kariére. V historických tabuľkách ich na tretieho Bretta Hulla stráca už len šesť.

"Všetkých nás posúva k lepším výkonom," chválil obranca Alex Petrovic podľa Fox Sports Florida, cituje ho nhl.com. "Stále sa na ľade pohybuje ako tridsaťročný."

Oporou Panthers bol aj brankár Al Montoya. Kryl tridsaťdeväť streleckých pokusov súpera. V piatom zápase kariéry proti Wild sa tešil z piateho triumfu.

montoya_res.jpg

Al Montoya zasahuje pri šanci Thomasa Vaneka. FOTO - TASR/AP.

Od roku 2000 hrala Florida iba jediný raz v play-off. V sezóne 2011/2012 vypadla už v konferenčnom štvrťfinále. V sérii s New Jersey Devils prehrala 3:4 na zápasy.

Teraz je na dobrej ceste postúpiť do vyraďovacej fázy opäť. Najbližšie ju však čaká náročný trip. Na klziskách súpera odohrá šesť stretnutí.

"Máme za sebou vydarenú šnúru domácich súbojov. Chceme to potvrdiť aj vonku," zaželal si útočník Nick Bjugstad. Proti Minnesote sa vrátil do zostavy po pätnástich dueloch, ktoré vynechal pre zranenie v hornej časti tela.

V posledných týždňoch sa trápi slovenský útočník Marián Hossa. Chicago síce porazilo Ottawu presvedčivo 3:0, ale skúsený útočník opäť nebodoval.

V doterajších tridsiatich piatich zápasoch základnej časti zaznamenal sedemnásť bodov (5+12). Z toho v posledných piatich má na konte iba jednu asistenciu. Na gól čaká už od 6. decembra 2015.

V súboji New Yorku Islanders proti Dallasu (6:5) stál opäť v bránke domácich Thomas Greiss. Hoci Jaroslav Halák v sobotu po zranení v hornej časti tela trénoval, návratu do zostavy sa ešte nedočkal.

NHL - nedeľa:

NY Islanders - Dallas 6:5 (2:2, 3:0, 1:3)

Góly: 11. Lee (Okposo, Židlický), 19. Okposo (Nielsen, Hickey), 29. Okposo (Lee, Leddy), 36. Grabovskij (Strome, Nelson), 38. Clutterbuck (Hamonic, Leddy), 50. Clutterbuck (Cizikas) - 6. Fiddler (Faksa, Moen), 14. Sharp (Goligoski, Klingberg), 42. Ničuškin, 51. Ničuškin (Sceviour, Spezza), 59. Spezza (Sceviour, Goligoski)

Jaroslav Halák (Islanders) nechytal

islanders_res.jpg

John Tavares (v strede) zakončuje na bránu Kariho Lehtonena. FOTO - SITA/AP.

Florida - Minnesota 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Góly: 1. Jágr (Kulikov, Huberdeau), 49. Jágr (Piri, Kulikov) - 21. Zucker (M. Koivu, Suter)

Chicago - Ottawa 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Góly: 29. Keith (Toews, Desjardins), 47. Anisimov (Rozsíval, P. Kane), 60. Desjardins (Danault)

Marián Hossa (Chicago) odohral 18:26 min, vyslal tri strely na bránu, do štatistík si pripísal iba jeden plusový bod

Anaheim - Winnipeg 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)

Góly: 6. Rakell, 10. Bieksa (Vatanen, Santorelli), 26. Perry (Rakell, Gibson), 59. Kesler (Stewart, Bieksa) - 27. Myers (Wheeler, Little)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jágr žiaril. Stále sa pohybuje ako tridsaťročný, chváli spoluhráč