Jágr zahanbil Meszároša, znova hrá ako tridsaťročný

Jaromír Jágr strieľa gól po chybe Andreja Meszároša.
Jaromír Jágr strieľa gól po chybe Andreja Meszároša. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|8. nov 2013 o 12:20

Český útočník je najproduktívnejším hráčom New Jersey. V pätnástich zápasoch má jedenásť bodov.

Hovorilo sa, že to je pre Jágra zlý tím, príliš obranný s prísnymi pravidlami. Takisto Čecha kritizovali za slabú produktivitu, keď nedal v celom play off za Boston gól v 22 zápasoch.

V novej sezóne však štyridsaťjedenročný veterán ukazuje, že na NHL stále má. V New Jesey sa bez problémov prepracoval na lídra útoku. V pätnástich zápasoch dal štyri góly a na sedem prihral.

„Klobúk dole pred Jardom Jágrom. Hrá skvele, akokeby mal o desať rokov menej,“ povedal idnes.cz tréner českej reprezentácie Alois Hadamczik. Ten ho zaradil do širšej nominácie pre Soči a dodal, že pri týchto výkonoch by s ním počítal do prvých útokov.

Samotný krídelník vravel, že na olympijské hry bude myslieť až vtedy, keď bude zdravý a produktívny.

Poháňajú ho kritici

Devils sa vďaka jeho výkonom pomaly odlepili z dna Východnej konferencie. Jágr pomohol tímu gólom aj v poslednom stretnutí proti Philadelphii, keď využil zaváhanie obrancu Andreja Meszároša. Ten stratil v obrannom pásme puk, čo Čech využil na gól do prázdnej bránky.

„Cítim, že tento rok sa mi vrátila istota. Pokým sa cítim zdravý, chcem ísť na plno a dať zo seba úplne všetko. Zatiaľ sa mi to darí, ešte by sme mohli začať pravidelnejšie vyhrávať,“ hovorila pre klubovú stránku legendárna šesťdesiatosmička.

Jágr zdôraznil, že najviac ho poháňajú vpred kritici, ktorí tvrdia, že na NHL už nemá a mal by to zabaliť.

„Podobné reči ma najviac motivujú. Keď máte štyridsať rokov, motivovať sa je niekedy už ťažké, ale ja chcem stále hrať a nie som tu do počtu.“

Brodeur ho obdivuje

Jágrovov prípravou a disciplínou je fascinovaný aj rovesník Martin Brodeur, ktorého po konci kariéry zariadia podobne ako Čecha do Siene slávy.

„Je neuveriteľné ako dokáže stále hrať. Poznám ho z minulosti, nastupovali sme proti sebe nespočetne krát. Ale to, čo vidím za posledné dva mesiace je skvelé. Nielen ako hrá v zápasoch, ale ako trénuje, stará sa a o seba a všetky drobné veci, čo potrebujete,“ pochválil spoluhráča legendárny brankár pre New York Daily News.

Dobrou správou pre český národný tím je fakt, že Jágrovi sa začalo dariť v útoku s Patrikom Eliášom. S ich spoluprácou je spokojný aj tréner Peter DeBoer.

„Skvelé je, že Jágr dokáže stále na seba pútať dvoch obrancov. Tým sa nám otvára veľký priestor,“ povedal Eliáš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jágr zahanbil Meszároša, znova hrá ako tridsaťročný