Jágr: V Pittsburghu som nechcel nikoho uraziť

Jaromír Jágr
Jaromír Jágr (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|6. júl 2011 o 13:35

Skvelý český krídelník verí, že má stále na NHL. Philadelphiu si vybral aj kvôli tomu, že mu budú vyhovovať strední útočníci v klube.

BRATISLAVA. Návrat Jaromíra Jágra do NHL vzbudzuje aj po podpise zmluvy s Philadelphiou Flyers veľa pozornosti. Fanúšikov najviac zaujíma či bude česká hviezda hráčom, ktorý naďalej môže rozhodovať zápasy.

„Nemôžem dať nikomu žiadne garancie koľko bodov spravím, ale určite som si vedomý toho, do čoho vstupujem. Ak by som si chcel veci zľahčiť, mohol som ostať v Rusku, zarobiť viac peňazí a odohrať menej zápasov,“ povedal rodák z Kladna v konferenčnom rozhovore pre zámorských novinárov.

Dôležité bude aj to v akom útoku bude skúsený krídelník nastupovať. Nie každý center mu totiž vyhovuje.

Vo Flyers by mal vytvoriť elitnú lajnu s Claudom Girouxom alebo Dannym Brierom. Pozitívom je, že obaja sú praváci a v presilovkách radi hrajú na ľavej strane, čo by mohlo Jágrovi vyhovovať.

Centri vo Flyers mu viac vyhovujú

„Je dobré, že obaja sú ľaváci, lebo ako v Pittsburghu tak aj v Detroite sú Crosby s Malkinom či Zetterberg s Daciukom praváci podobne ako ja, čo by nám nemuselo vyhovovať,“ citovala majstra sveta z roku 2010 philly.com.

Česká hviezda už konzultovala kvalitu tímu s najskúsenejším hráčom Philadelphie Chrisom Prongerom, ktorý je lídrom obrany. Jágra teší najmä to, že angažovaním Iľju Bryzgalova vyriešili v klube dlhodobý problém na brankárskom poste.

Tridsaťdeväťročný krídelník sa však musí pripraviť na to, že v Pittsburghu, ktorý je rivalom Flyers v Atlantickej divízii, budú na neho ľudia bučať.

Fanúšikovia Penguins ťažko niesli už Jágrovu výmenu v sezóne 2003/2004 do Washingtonu, po tom čo za „Tučniakov“ odohral jedenásť skvelých sezón a podobné negatívne emócie sa dajú očakávať aj teraz.

Pittsburgh ponúkol najnižšiu zmluvu

„Je to smutné ako to celé dopadlo. Pittsburgh vôbec nebol v hre tak ako sa písalo. Konkrétnejšia ponuka prišla až vtedy, keď sa začalo o mojom návrate hovoriť po meste. Ponúkli mi najnižší kontrakt zo všetkých záujemcov. Podobné peniaze dostávajú hráči z nižších útokov (pozn. 2.1 milióna dolárov). Vedeli, že to nezoberiem, ale vo finále to vyšlo tak, že Jágr odmietol klub, ktorý o neho toľko stál a aj som z toho vyšiel ako idiot a zradca,“ povedal jeden z najlepších útočníkov v histórii NHL českému denníku Sport. S Philadelphiou podpísal ročný kontrakt na 3.3 milióna dolárov.

Flyers sa stretnú v základnej časti s Pittsburghom šesťkrát a ich rivalita je aj bez Jágra vždy vyhrotená. „Nikoho som nechcel v Pittsburghu uraziť, ak to tak chápu je to škoda, ale ja s tým nič nespravím. Bol som voľný hráč a rozhodoval som sa pre čo najlepšiu ponuku, ktorá by mi sedela,“ dodal Jágr, ktorý je presvedčený, že odmietnutie Penguins nepokazí jeho vzťahy so spolumajiteľom klubu Mariom Lemieuxom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jágr: V Pittsburghu som nechcel nikoho uraziť