Jágr útočí v NHL na historické méty

Jaromír Jágr má v NHL na konte 656 gólov.
Jaromír Jágr má v NHL na konte 656 gólov. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. dec 2011 o 12:43

Česká hviezda má 39 rokov, v súťaži má však v priemere bod na zápas. Proti Tampe Bay skóroval už desiatykrát v sezóne.

Na akých métach sa zastaví? Koľko historických zápisov stihne ešte urobiť? Na čo všetko stále má? Výkony hokejistu Jaromíra Jágra nútia k podobným úvahám.

Číslo 68 je v dejinách NHL opäť o stupienok vyššie, pretože cez víkend Jágr pomohol Philadelphii k výhre 5:2 nad Tampou Bay gólom a asistenciou. Práve v tabuľke strelcov bola jeho trefa už 656. v kariére. Teraz sa o priebežné 11. miesto delí s Brendanom Shanahanom.

Presne s tým kanadským veteránom, s ktorým sa na Manhattane zoznámil počas pôsobenia u newyorských Rangers. Ako pripomína server lidovky.cz Shanahan navštívil zhodou okolností Flyers práve deň pred sobotňajším zápasom, aby v úlohe viceprezidenta NHL pre bezpečnosť hráčov vysvetlil najväčšie rozdiely medzi čistými zákrokmi a faulami.

"Vyhrážal sa mi, že ma asi bude musieť suspendovať," žartoval po zápase Jágr. "A ja na to, ako ma môže suspendovať, keď som ešte nemal jediný zákrok telom," rozosmial sa.

"Jeho úsmev pri zápase je skoro až nákazlivý," povedal o ňom pred mesiacom kouč Peter Laviolette. "Jaromír je šťastný, že je tu. Je šťastný, že hrá za Flyers. Toto všetko ukazuje jeho úsmev. "

Hranica 1000 asistencií

Lenže Jágr nebavia len vtipy, stále viac dokazuje, prečo sa do NHL rozhodol vrátiť. "Stále je to úžasný hráč," dodal tréner. Česká hviezda má 39 rokov, v súťaži má však v priemere bod na zápas. Proti Tampe Bay skóroval už desiatykrát v sezóne. Na 656 gólov pritom potreboval o 227 štartov menej ako niekdajší kanonier Shanahan.

Môže však dosiahnuť ešte oveľa viac. Takmer určite sa čoskoro dostane na historicky 8. miesto v produktivite pred Joea Sakica a pri súčasnej forme by sa mohol stať aj dvanástym hráčom v dejinách, ktorý dosiahne 1000 asistencií.

Dôležitý Giroux

"Stále nám toho môže veľa ukázať," povedal jeho nový center Claude Giroux. Práve on Jágrovi na posledný gól prihrával, avšak potom najproduktívnejšieho hráča rozbehnutej sezóny nešťastne trafil spoluhráč Wayne Simmonds kolenom do hlavy a Giroux z duelu odstúpil. "Nemá otras mozgu. Netrpí bolesťou hlavy alebo niečím podobným, "ubezpečil generálny manažér Paul Holmgren. Práve na šikovnom Girouxovi sa tak trochu odvíja, ako veľmi sa Jágrovi bude dariť.

Český hokejista má niektoré legendy v historických tabuľkách na dosah. A to aj potom, čo zámorie na tri roky opustil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jágr útočí v NHL na historické méty