Jágr odohral v NHL iba o sto zápasov menej ako Florida

Jaromír Jágr odchádza z New Jersey, bude hrať za Floridu.
Jaromír Jágr odchádza z New Jersey, bude hrať za Floridu. (Autor: TASR/AP)
Marek Kantorík|27. feb 2015 o 18:28

Český veterán odchádza do klubu, ktorý je len o niečo starší ako on. Floridu doviesť k Stanleyho poháru.

NEW YORK, BRATISLAVA. Philadelphia, Dallas, Boston a New Jersey. Štyri kluby NHL, v ktorých hral Jaromír Jágr od návratu z Ruska v roku 2011. Teraz k nim pribudne piaty – Florida.

Štyridsaťtriročný útočník sa z New Jersey sťahuje do najjužnejšej destinácie profigy. Panthers za neho obetovali dve voľby v drafte. V tíme pôsobí aj slovenský útočník Tomáš Kopecký.

„Chceme vyhrávať, chceme bojovať o Pohár. Krok po kroku skladáme jednotlivé kúsky a dúfame, že Jaromír povedie našich mladých hráčov k úspechu,“ komentoval prestup Dale Tallon, generálny manažér floridského mužstva.

„A verím, že u nás zostane aj po sezóne.“

S výmenou počítal

Jágr hral za New Jersey od začiatku minulej sezóny. Napriek tomu, že je najstarším hráčom tímu, mal spomedzi spoluhráčov najviac bodov (67 b.). V tejto sezóne však nedostával toľko priestoru.

Kým pod vedením kouča DeBoera hral viac ako 20 minút za zápas, po decembrovej výmene trénerov jeho čas na ľade výrazne klesol. Len v piatich z 21 duelov odohral viac ako 17 minút.

„Opýtajte sa ktoréhokoľvek hokejistu, ktorý hrá veľa minút a naraz o ne príde. Každý by vám povedal, že je to ťažké. Človek sa nedostane do rytmu. Keď potom dostane puk, ani nevie, čo s ním urobiť,“ povedal Jágr pre nhl.com.

Na špekulácie

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jágr odohral v NHL iba o sto zápasov menej ako Florida