Jack Johnson chce Handzuša vyzvať vo finále

Jack Johnson. Na MS 2011 zatiaľ dvakrát asistoval.
Jack Johnson. Na MS 2011 zatiaľ dvakrát asistoval. (Autor: Veronika Janušková)
Jaroslav Vrábeľ|4. máj 2011 o 00:00

Striebro z vlaňajšej olympiády vo Vancouveri má americký obranca Jack Johnson (24 rokov, LA Kings), ktorého môžu diváci vidieť i v súbojoch MS v košickej Steel Aréne.

Minulý rok bol aj kapitánom reprezentácie USA na svetovom šampionáte v Nemecku, kde však obsadili až 13. priečku, čo je ich najhoršie umiestnenie za posledných 7 rokov.

KOŠICE. Dnes je v Steel Aréne na programe šláger C-skupiny USA - Švédsko.

Na ľade nespal

„Vždy chceme vyhrávať. Vlani na majstrovstvách sveta sa nám nedarilo, ale na tom, čo bolo minulý rok, už nezáleží. Teraz sme tu a chceme zlato," vyhlásil Johnson.

K tímu USA sa pripojil dodatočne až v piatok. Už v sobotu nastúpil proti Rakúsku, pri výhre 5:1 zaznamenal jednu asistenciu (ďalšiu pridal proti Nórom).

„Nie, na ľade sa mi nechcelo spať (úsmev), cítil som sa fajn. Časový rozdiel dospím v noci. Byť na majstrovstvách sveta je vzrušujúce." Johnson reprezentoval USA na olympiáde 2010 (2. miesto) i na MS 2007 (5.), 2009 (4.) a 2010 (13.).

Johnson je v Los Angeles spoluhráčom slovenského útočníka Michala Handzuša, ktorý po vypadnutí v 1. kole play-off NHL so San Jose tiež letel na MS posilniť svojich.

„Na Slovensko som cestoval sám. Ale pred odletom sme sa s Handzušom doberali, že sa teším, ako si to rozdáme vo finále o zlato. Dúfam, že naozaj... Michal je skvelý spoluhráč a ak narazíme na Slovensko, aj s Handzušom v tíme to bude ťažký súper."

Je rád, že si zahral s Višňovským

A to sa má ešte v slovenskom drese predstaviť i ďalší Johnsonov exspoluhráč z Kings, Ľubomír Višňovský. Ten už ako hráč Anaheimu bol v základnej časti uplynulej sezóny NHL najproduktívnejším obrancom celej súťaže (81 zápasov, 18 gólov, 50 asistencií, 27. miesto).

„Višňovský je veľmi dobrý hokejista, mal výbornú sezónu. Je to nepríjemný protihráč. Som rád, že som si s ním v minulosti mohol zahrať v jednom tíme. Slováci s Handzušom i Višňovským majú veľké šance. Ale tie majú aj ostatní, očakávam vyrovnané a tesné zápasy."

Johnson mal v základnej časti tejto sezóny NHL bilanciu 5 gólov a 37 asistencií, Handzuš 12 gólov a 18 asistencií, obaja odohrali 82 zápasov. Johnson má za sebou 5 sezón v NHL, všetky v drese Kings.

Vo Vancouveri bol vlajkonosičom

Práve Johnson bol vlajkonosičom celej americkej výpravy na otváracom ceremoniáli zimnej olympiády vo Vancouveri 2010.

„Bol som šťastný, že som dostal takú príležitosť, rád som ju využil. Oslovili ma zrejme preto, že Vancouver i Los Angeles hrajú v NHL a tieto mestá sa nachádzajú neďaleko seba."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jack Johnson chce Handzuša vyzvať vo finále