Iskra v prestrelke tesne podľahla majstrovi

(Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|18. dec 2016 o 10:59

Úradujúci majster vyhral pod Tatrami po divokej kanonáde 102:99.

SVIT. Streleckú explóziu predviedli v sobotňajšej predohrávke 24. kola SBL vo Svite hráči domácej Iskry a hosťujúcej Prievidze. Úradujúci majster vyhral pod Tatrami po divokej kanonáde 102:99.

Podtatrancom nechýbalo veľa, aby si pripísali v tejto sezóne už druhý skalp úradujúceho šampióna.

„Bol to top zápas, na ktorý bola radosť pozerať. Oba tímy do toho dali všetko. Prievidza ukázala obrovskú silu. Som veľmi pyšný na svojich hráčov, ako sa vložili do tohto zápasu. Pre divákov to bolo vynikajúce stretnutie, reklama na basketbal. Hrdo sme bojovali. Z prehry som sklamaný, ale takéto výkony chceme predvádzať,“ spokojne konštatoval napriek prehre tréner Svitu Michal Madzin.

Dali do toho všetko

Domáci hráči schádzali z palubovky napriek prehre so zdvihnutými hlavami. Predvedeným výkonom totiž určite nesklamali.

„V prvom rade musím pochváliť spoluhráčov, lebo sme do toho dali všetko. Vieme, akú kvalitu má Prievidza. Prišla sem ako obrovský favorit, no my sme nepredali svoju kožu lacno. Ukázali sme veľmi pekný, atraktívny basketbal. Škoda, že v závere sme hrali menej tímovo a trochu zbrklo. Hlavy hore, čaká nás teraz Komárno. Pokúsime sa vyhrať, aby sme našim divákom dali pekný vianočný darček,“ uviedol kapitán Iskry Svit Saša Jankovič.

Iskra tesne podľahla majstrovi: fotogaléria

19.12.2016

Rozhodla bodová šnúra pred koncom

Ďaleko od spokojnosti mal napriek víťazstvu tréner Prievidze.

„Pre nás je najdôležitejšie, že sme vyhrali tento zápas. Už teraz sme to hodili za hlavu, lebo nás čaká veľmi náročný týždeň. Víťazstvo vo Svite je pre nás veľmi cenné. Rozhodla naša bodová šnúra v záverečných piatich minútach. Domáci hrali veľmi dobre, v obrane sme nepodali žiadny výkon. To je vec, na ktorú sa budeme sústrediť v najbližších dňoch,“ povedal hosťujúci kouč Miljan Čurovič.

Duel sa lámal päť minút pred koncom. Za stavu 96:90 pre Svit si hostia vzali oddychový čas. Po ňom urobila Prievidza šnúru 12:0, domáci nedali za tri minúty ani bod a to rozhodlo.

„Nemôžeme si dovoliť dostať vonku takmer sto bodov. Obrana musí byť lepšia. Urobili sme v nej strašne veľa chýb. Domácim sme umožnili dať veľa ľahkých košov. Hoci sme si to cez polčasovú prestávku vykričali, nezlepšilo sa to. Máme síce nahustený program, ale sme profesionáli a musíme to zvládnuť. Osobne si nemyslím, že sa to podpísalo pod náš výkon,“ doplnila veľká nádej slovenského basketbalu Mário Ihring.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iskra v prestrelke tesne podľahla majstrovi