IIHF zrušila majstrovstvá sveta žien. Sme sklamaní, vraví Fasel

Ruské hokejistky - ilustračný záber.
Ruské hokejistky - ilustračný záber. (Autor: SITA/AP)
TASR|21. apr 2021 o 21:22 (aktualizované 22. apr 2021 o 13:52)

Odohrajú sa možno v auguste.

HALIFAX. Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji žien, ktoré sa mali konať od 6. do 16. mája 2021 v kanadských mestách Halifax a Truro, zrušili pre obavy zo šírenia koronavírusu.

Informovala o tom Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) na svojom webe.

Fasel: Veľmi smutná správa

IIHF a kanadská hokejová federácia dostali od provinčnej vlády Nového Škótska potvrdenie, že MS sa nemôžu uskutočniť pre bezpečnostné riziká.

"Toto je veľmi smutná správa, ktorú sme dostali len pár týždňov pred začiatkom turnaja, sme sklamaní," uviedol prezident IIHF René Fasel. 

"Musíme prijať rozhodnutie vlády. To však neznamená, že MS v roku 2021 nebudú. Dĺžime to každej jednej hráčke, ktorá sa tešila na návrat na ľad po tak náročnom roku. Robíme všetko pre to, aby sa tento turnaj odohral ešte tento rok.

Aj keď sme zo zrušenia MS sklamaní, chápeme, že rozhodnutie sa urobilo s ohľadom na zdravie a bezpečnosť všetkých účastníkov a celej hokejovej komunity. Je to priorita," uviedol vo vyhlásení Tom Renney, prezident Hockey Canada.

Odohrajú sa MS v auguste?

IIHF a Hockey Canada sa zaviazali, že budú pracovať na hľadaní nového termínu turnaja, cieľom je usporiadať toto podujatie ešte tento rok lete.

Kanada však vo štvrtok ponúkla náhradný augustový termín.

"Kanaďania sú pripravení zorganizovať MS v auguste, budeme o tom diskutovať. Teraz je dosť náročné organizovať turnaj v inej krajine. Rusko by bolo určite pripravené akceptovať to a pomôcť, ale je pod sankciami," citovala TASS prezidenta IIHF Reného Fasela.

Zrušené majstrovstvá sveta v hokeji žien, ktoré sa mali konať od 6. do 16. mája 2021 v kanadských mestách Halifax a Truro, sa možno odohrajú v auguste. Informovala o tom ruská agentúra TASS.

Na MS žien sa mali v A-skupine predstaviť Kanada, USA, Fínsko, Rusko a Švajčiarsko, v B-skupine Japonsko, Česko, Nemecko, Dánsko a Maďarsko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»IIHF zrušila majstrovstvá sveta žien. Sme sklamaní, vraví Fasel