II. liga – V 13. kole šláger Košice – Podbrezová i bratislavské derby Petržalka – Slovan B

28. nov 2020 o 08:30

Druhá najvyššia súťaž pokračuje zápasmi 13. kola.

BRATISLAVA. Po stredajšej predohrávke 13. kola medzi Liptákmi a Trebišovčanmi (2:1) pokračuje II. liga ďalšími zápasmi. Futbalnet.tv odvysiela dve stretnutia, najskôr sa fanúšikovia môžu tešiť v sobotu na meranie síl Komárna s Dubnicou a v nedeľu na súboj Šamorína proti Banskej Bystrici. Na živé prenosy z týchto duelov vás pozývajú zástupcovia klubov.

Pozvánka na zápas KFC Komárno - FK Dubnica nad Váhom

Ďalšie zápasy v tomto kole sú Bardejov – Skalica, Košice – Podbrezová (hrá sa na Štadióne Janigová), Púchov – Poprad a v bratislavskom derby privíta Petržalka rezervu Slovana. Zápasy sa hrajú bez divákov.

Košičania chcú v prvom zápase po vynútenej koronavírusovej pauze proti „železiarom“ bodovať naplno. „Očakávam jednoznačne víťazstvo. Aj keď bola dlhšia pauza, tak my si veľmi dobre spomíname na to, že posledné zápasy sme nielenže nevyhrali, ale sme ani nehrali dobre,“ povedal pre fckosice.sk Jozef Šimon Turik. 

Podbrezovčania už jeden zápas po stopke odohrali, v utorkovej dohrávke 9. kola zdolali Poprad 4:0. Pred sobotným duelom predĺžili s klubom svoje zmluvy Daniel Pavúk a aj Ivan Rehák. „Som rád, že som mohol predlžiť zmluvu s Podbrezovou. Môžem ďalej pokračovať v klube, ktorý mi ponúka všetko čo potrebujem k napredovaniu  a v ktorom sú tie najvyššie ambície. Verím, že ich spolu s ostatnými ľuďmi v klube dokážeme naplniť,“ uviedol pre zpfutbal.sk Pavúk a doplnil ho aj Rehák: „Som vďačný klubu za dôveru, ktorú mi prejavil. Cítim sa tu skvele, tvoríme výbornú partiu a hlavne máme výborného trénera brankárov Tomáša Čechoviča, pod ktorým sa  každodenne zlepšujeme a napredujeme. Klub mi vytvára pre môj rozvoj výborné podmienky, a tak nebolo nad čím premýšľať.

Výkop zápasu je v sobotu o 12.30 h na Štadióne Janigová.

(Autor: SFZ)

V ďalšom zápase privítajú hráči Bardejova Záhorákov. „Všetky výsledky sa rodia na ihrisku a pevne verím, že celý mančaft zabojuje a získa tie body, ktorých máme úboho málo, aby Partizán nebol v zóne ohrozenia. Na jeseň sa hrá o deväť bodov, ktoré sú veľmi dôležité v terajšej situácii, pretože nevieme, čo nás čaká na jar,“ povedal pre partizanbj.sk prezident klubu Stanislav Soroka, ktorého doplnil asistent trénera Vladimír Palša: „Čaká nás ťažký súper, aj keď po tejto dlhšej pauze nevieme, čo čakať. Takže začíname ako keby odznova. Ale určite nás čaká náročný zápas, lebo Skalica je kvalitné mužstvo, stále hrá o tie najvyššie priečky v druhej lige.“

Náladu v šatni Záhorákov pred reštartom súťaže priblížil niekdajší mládežnícky reprezentant Slovenska Filip Blažek. „Je veľmi dobré, že budeme hrať tri kolá. Sme vďační. Najskôr sme trénovali v šesťčlenných skupinách, posledný týždeň konečne spolu. Je to úplne iná energia, sme radi, že sa vidíme s chalanmi, ktorí neboli na Slovensku, alebo aj s tými, čo boli počas tohto obdobia doma. Tešíme sa na zápasy,“ povedal pre mfkskalica.sk Blažek. Aký zápas na východe Slovenska očakáva tréner Jozef Kostelník? „Neočakávame, že to bude ľahké. Vieme, aké je prostredie v Bardejove, uvidíme, aký bude terén. Som rád, že naši chlapci, tí čo mali nejaké zranenia, sa dali dokopy. Chýba nám už iba Lukáš Švrček. Verím, že do konca jesennej časti získame čo najviac bodov,“ uviedol Kostelník.
Výkop zápasu je v sobotu o 12.30 h.

Púchov v sobotu privíta doma Poprad, ktorý je na poslednom mieste. „S každým súperom sa dá hrať a v každom zápase sa dajú uhrať body. Dúfam, že sa nám to podarí, že sa na zápas dobre pripravíme a konečne nám to vyjde. Je to podobný súper ako Podbrezová. Po zápase budem spokojný s výhrou,“ povedal pre facebookový účet FK Poprad Sebastián Jurčišin.
Výkop zápasu je v sobotu o 12.30 h.

V nedeľu dopoludnia o 10.30 h je na programe bratislavské derby. FC Petržalka privíta rezervu Slovana. „Bude to vypäté. Ale vo zvyšných zápasoch jesene sa budeme snažiť získať čo najviac bodov, tvrdo sme na to makali. Ideme len za víťazstvom, verím, že to tak dobre aj dopadne,“ povedal stredopoliar Petržalky Lukáš Gašparovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – V 13. kole šláger Košice – Podbrezová i bratislavské derby Petržalka – Slovan B