Hral v bitkárskom Čechove. Žiadny 'zoznam mŕtvych' sme nemali, tvrdí Veličkin

Igor Veličkin v drese Humenného
Igor Veličkin v drese Humenného (Autor: Peter Jesenský)
Jakub Bobovič|26. nov 2021 o 17:03

Igor Veličkin je oporou Humenného v SHL.

BRATISLAVA. Má za sebou 11 sezón v Kontinentálnej hokejovej lige. Dnes je 34-ročný odchovanec Magnitogorska Igor Veličkin oporou prvoligového Humenného. V 21 zápasoch nazbieral 17 bodov.

Do Humenného sa Igor Veličkin dostal cez bývalého hráča Bardejova a Michaloviec Gleba Lučnikova, ktorý istý čas pôsobil ako skaut pre ruský hráčsky trh v Detve.

“Po niekoľkých neúspešných sezónach v KHL bolo ťažké nájsť si angažmán v tejto súťaži a tak som prišiel na Slovensko,” vraví Veličkin.

“Legionára berú kluby do mužstva z dôvodu, aby bol lídrom, aj preto sa snažím plniť práve túto úlohu a pomáhať mužstvu k víťazstvám,” pokračuje hráč, ktorý si v sezóne 2010/2011 zahral v jednom mužstve s Artemijom Panarinom. Vtedy to bol neznámy mladík, dnes hviezda NHL s platom 13 miliónov dolárov.

“Skvelý človek a super hokejista,” vraví bez váhania Veličkin o útočníkovi NY Rangers.

“Po víťazstve na juniorských majstrovstvách sveta v spomínanej sezóne sa ešte viac zlepšil. Cítil sa byť sebavedomejší, hru si doslova užíval. Má vynikajúcu techniku, skvele číta hru, vie predvídať postavenie spoluhráča a tiež to, kde bude v daný moment puk,” vyratúva superlatívy na bývalého spoluhráča útočník HC 19.

Artemij Panarin v súboji s Tomášom Tatarom v NHL.
Artemij Panarin v súboji s Tomášom Tatarom v NHL. (Autor: TASR/AP)

Viedol ho búrlivák Nazarov

Oboch spomínaných hokejistov viedol v sezóne 2010/2011 v Moskve, kde mal klub z Čechova sídlo, tréner Andrej Nazarov. Tréner, ktorý naposledy viedol Soči, bol známy búrlivák a bitkár.

Obľubu v bitkách si preniesol aj do svojho trénerského remesla. Svoje by o tom vedeli hovoriť hráči Omska, ktorí hneď dvakrát zažili hromadnú bitku proti mužstvu, ktoré Nazarov viedol.

Jednu z nich zažil na vlastnej koži v sezóne 2010/11 aj Igor Veličkin.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Hral v bitkárskom Čechove. Žiadny 'zoznam mŕtvych' sme nemali, tvrdí Veličkin