Hymny nehrali, Francúzi zdolali Honduras 3:0. Druhý gól posudzoval počítač

Palacios takto ochotne postúpal Pogbu, videl za to prvú žltú kartu v zápase.
Palacios takto ochotne postúpal Pogbu, videl za to prvú žltú kartu v zápase. (Autor: SITA/AP)
TASR|15. jún 2014 o 12:00

Francúzsko potvrdilo úlohu favorita, dva góly strelil Karim Benzema.

((anketa))

MS vo futbale, F-skupina

Francúzsko - Honduras 3:0 (1:0)

Góly: 45. Benzema (11 m), 48. Valladares (vlastný), 72. Benzema

ŽK: Evra, Pogba, Cabaye - Palacios, Garcia, Garrido, ČK: 43. Palacios (Hond.) po 2. ŽK. Rozhodovali: Ricci - de Carvalho, van Gasse (všetci Braz.)

Francúzsko: Lloris - Debuchy, Varane, Sakho, Evra - Matuidi, Pogba (57. Sissoko), Valbuena (78. Giroud), Cabaye (65. Mavuba) - Benzema, Greizmann

Honduras: Valladares - Beckeles, Bernardez (46. Chavez), Figueroa, Izaguirre - Najar (58. Claros), Palacios, Garrido, Espinoza - Bengtson (46. Garcia), Costly

Hralo sa v Porto Alegre, Estadio Beira-Rio, v najjužnejšom a tým pádom najchladnejšom meste MS. Pred zápasom bolo 18 stupňov a v hľadisku 17-tisíc Francúzov.

Francúzi od začiatku tlačili. Matuidi nastrelil v 15. minúte brvno, na ktoré loptu vytlačil brankár Hondurasu Valladares.

Do brvna trafil aj v 23. minúte aj Francúz Griezmann a o minútu tesne minul hlavou hornú žrď Benzema.

Palacios a Pogba dostali v 28. minúte po žltej karte, hoci to mohli byť pokojne aj dve červené. Palacios pošliapal Pogbu ležiaceho na zemi a ten ho za to nakopol.

Červená karta, jedenástka a gólová kamera

V 43. minúte fauloval vo vlastnej šestnástke Palacios Pogbu znova a rozhodca odpískal za nešetrný bodyček jedenástku. Palacios dostal po druhej žltej červenú a šiel von.

Benzema jedenástku v pohode premenil a Francúzi zaslúžene viedli.

V 48. minúte Benzema nasmeroval loptu do žrde, od nej sa odrazila do brankára Valladaresa a ten si ju zrazil za čiaru. Správne rozhodnutie musela podobne ako v zápase Chile s Austráliou posudzovať gólová kamera.

3:0

antri.gif

2:0

animation--2-.gif

1:0

animation.gif

Nezahrali hymny

Pred začiatkom zápasu zlyhali organizátori, keď na štadióne nezahrali hymny oboch krajín.

Dôvod zatiaľ neoznámili, no vtipnú reakciu ponúkol bývalý nemecký reprezentant Christoph Metzelder.

"Teraz by mal šéf kapely dostať trest od FIFA na 90 dní," napísal na Twitteri naznačujúc spojitosť s aktuálnym trestom pre nemeckú legendu Franza Beckenbauera od FIFA.

Dôvodom je vyšetrovanie korupcie v súvislosti s voľbou Kataru ako hostiteľskej krajiny svetového šampionátu v roku 2022.

Predzápasové kurzy: 1,32 - 5,0 - 11,00

Hlasy:

Karim Benzema: "Je to pekná výhra, ale bol to ťažký zápas. Po penalte to už bolo pre nás lepšie a ľahšie. V súboji so Švajčiarmi sa pokúsime opäť zvíťaziť."

Didier Deschamps, tréner Francúzska: "Nebolo jednoduché hrať proti tak agresívnemu štýlu súpera, ale moje mužstvo bolo trpezlivé, počkali sme si a využili svoje šance. Je to pre nás výborný štart do turnaja."

Luis Fernando Suarez, tréner Hondurasu: "Bolo to ťažké, najmä po vylúčení nášho hráča. Ale Francúzi boli lepší, rýchlejší a zaslúžene zvíťazili. Je to ale futbal. Technológia ukázala, že druhý gól bol, rešpektujem to. Teraz to budeme mať ťažké, ale v súboji s Ekvádorom sa budeme snažiť zo všetkých síl zvíťaziť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Hymny nehrali, Francúzi zdolali Honduras 3:0. Druhý gól posudzoval počítač