Hviezdy Bruins v potravinách, aj Boston žije hokejom

(Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|24. jún 2013 o 10:15

Zdeno je v meste veľkou ikonou, všetci ho poznajú, hovorí Slovenka, ktorá žije v Bostone pár rokov.

prokop-120x90.jpg
Z Chicaga od nášho vyslaného redaktora Tomáša Prokopa.

CHICAGO. BOSTON. Hokej v USA nie je až taký populárny a to aj napriek tomu, že NHL je najlepšou súťažou na svete. Chce to vždy špeciálny moment alebo silný príbeh, aby ľudí zaujal. Tento rok je však určite výnimočný, keďže finálovú sériu zaobstarali kluby z originálnej šestky zakladateľov ligy.

Podobne ako v Chicagu aj v Bostone ľudia odložili čapice bejzbalových tímov či tričká hviezd amerického futbalu a obliekli si žltohnedé dresy s medveďom na prsiach.

„Minule si idem po potravinách a za pätnásť minút sa tam vystriedala skoro celá zostava Bruins,“ opisuje s úsmevom príhodu z obchodu Lucia Frost. „Ľudia si obliekajú dresy hlavne v deň zápasu, je to potom rozmanitý pohľad. Teší ma, keď vidím Cháru. Zdeno je v meste veľkou ikonou, všetci ho poznajú,“ hovorí Slovenka, ktorá žije v Bostone pár rokov.

Finále je v povedomí fanúšikov

V meste síce nie je vidieť až tak viditeľne ako v Chicagu, že sa hrá finálová séria, ale v povedomí fanúšikov je hlboko zakorenená.

„Ľudia hokejom žijú. Keď sme pozerali zápasy na záhrade, tak sme počuli od každých susedov obrovské výkriky radosti, keď Bruins strelili gól,“ pokračuje pezinská rodáčka, ktorá dodáva, že fanúšikovia sú už zvyknutí na to, že ich tím si musí úspech ťažko vybojovať.

Veď pred dvoma rokmi musel otáčať finále proti Canucks z 2:3 na zápasy a o triumfe rozhodol až v siedmom zápase na ľade Vancouvru.

Vrcholom zatiaľ Toronto

„Ako hovorí môj manžel Jesse. Boston je na to zvyknutý, všetky jeho tímy v priereze športov to fanúšikom nikdy neuľahčujú. Preto všetci dúfajú, že uspejeme a vyhráme aj siedmy zápas v Chicagu.“

Lucia sa považuje za verného fanúšika Bruins. Spolu s rodinou oslávili Stanleyho pohár už pred dvoma rokmi a aj tento rok prežívajú každý zápas play off.

Dlhé play off, ktoré niekedy rozhodujú až tretie predĺženia tolerujú aj v práci, keďže zápasy sledujú všetci, aj šéfovia.

„Boli sme viackrát v TD Garden na zápase cez sezóny a aj v play off. Najväčším zážitkom bol siedmy zápas prvého kola proti Torontu. Bol to veľký nervák, ale aj úžasný pocit, keď Bruins otočili stav z 1:4 v tretej tretine. Verím, že niečo podobné zažijeme tento rok v poslednom zápase sezóny.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hviezdy Bruins v potravinách, aj Boston žije hokejom