Humenská radnica vedie nad športom v meste tri nula

Prvoligovému hokeju v meste odzvonil umieračik. Pamiatka na pôsobenie v druhej najvyššej slovenskej súťaži.
Prvoligovému hokeju v meste odzvonil umieračik. Pamiatka na pôsobenie v druhej najvyššej slovenskej súťaži. (Autor: Ján Meričko)
Sportnet|26. jan 2016 o 00:00

Humenský hokej nedokončil ani svoju prvoligovú sezónu a už v jej priebehu sa odhlásil zo súťaže.

Neradostný osud stihol humenský hokej. Nedokončil ani svoju prvoligovú sezónu a už v jej priebehu sa odhlásil zo súťaže.

HUMENNÉ. Keby to v humenskom športovom divadle nebolo také smutné, bolo by to celkom zábavné.

Skvelý český herec a komik Jan Werich so svojou príslovečnou satirou a humorom by sa iste na celý ten cirkus pozeral s nadhľadom.

Lebo aj na smútku, ak sa doňho ponoria srandisti, môže byť nakoniec veľa smiešneho.

Prvá obeť – extraligový volejbal

Keď sa nad tým všetkým zamyslíme, je to taká čalamáda z letného zberu zeleniny pred zaváraním. Pamätáme si?

Vlani v lete dozreli dôsledky nedôstojného privítania prvej dámy v meste na volejbalovom zápase divákmi.

Tie ťahanice o drobné za prenájom haly a skladovanie lôpt a siete sa podobalo na hru detí na pieskovisku. Iba tam sa tak maximálne zrúti hrad z piesku a potom sa o pár minút postaví nový.

Mužský volejbal (aj ten mládežnícky) skvele reprezentoval Humenné na Slovensku i v zahraničí.

Predvlani v decembri sa po nezhodách s mestom odobral na Spiš a všetkým tunajším zamilovaným do tohto športu a úspešného kolektívu bolo nad slnko jasnejšie, že sa blíži koniec jednej krásnej epopeje na humenských záhradách.

Stalo sa. Tragédia, na margo ktorej si pár rúk zatlieskalo, lebo dielo skazy sa podarilo.

Aj za futbalom sa len tak zaprášilo

Ak by to bolo povedzme v Bardejove, Michalovciach, Liptovskom Mikuláši, alebo v iných, podobne veľkých sídlach ako je Humenné, urobilo by sa všetko možné v rámci dobrej spolupráce a porozumenia na to, aby sa predvlani ratovala v meste druhá futbalová liga.

Ak už pre nič iné, tak aspoň kvôli obyčajnej hrdosti a dôstojnosti. Len tu, na tomto pre šport nešťastnom kúsku zeme, náklonnosť vrchnosti k futbalu sa vytratila, však vieme… Lebo medveď.

Klubu ŠK Futura boli hádzané polená pod nohy ako na bežiacom páse. Zadržiavané, pritom zastupiteľstvom schválené, dotácie pre mládežnícke družstvá, kontroly a nálezy typu „podozrivé objednávky pizze pre mladých futbalistov“, a pod. Jeden by neveril, z akej blchy možno v propagande urobiť slona.

Jarnú treťoligovú sezónu minulého roku musela Futura odohrať v Strážskom. Dôvodom bola veľká verva na búraní „starého chemlonského“ futbalového štadióna.

Prísľub, že od piateho – šiesteho kola sa futbal vráti na zachované ihrisko, bola iba márnym preludom. Nikto nevie, prečo sa už v jari musel štadión zbúrať a takto zakonzervovaný čaká už rok, čo s ním nakoniec bude.

Vedenie ŠK Futura tlaky neunieslo. Svoje seniorské sídlo prenieslo do Svidníka, kde sa tešili, že im tretia liga spadla rovno z neba.

Humenská radnica s veľkou pompou potom ohlásila, že mládežnícke kolektívy zobrala pod svoje ochranné krídla a ich život bude pokračovať v rámci klubu FK Humenné.

Treťoligový futbal bol druhou letnou obeťou „honu na čarodejnice“. Šup s ním do čalamády k volejbalu!

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Humenská radnica vedie nad športom v meste tri nula