Nováčik len na papieri? Na úvod zdolal ašpiranta na postup do Fortuna ligy

O výhre Humenného nad Podbrezovou rozhodol Štefan Harvila (v strede).
O výhre Humenného nad Podbrezovou rozhodol Štefan Harvila (v strede). (Autor: facebook FK Humenné/ M. Porochnavý)
Daniel Dedina|25. júl 2021 o 11:15

Humenné má za sebou vydarený návrat na druholigovú scénu.

HUMENNÉ. Bojazlivým nováčikom zrejme nebudú. V kádri majú hráčov so skúsenosťami z najvyššej súťaže a za sebou vydarenú letnú prípravu, v ktorej vyhrali všetky zápasy.

V rovnakom trende vstúpili futbalisti Humenného aj do nového ročníka druhej ligy. A to čelili súperovi z rangu najťažších.

Na úvod privítali Podbrezovú, ktorá patrí k najväčším favoritom na postup do Fortuna ligy. 

Rozhodla hlavička jedného z najmenších

Humenčania nastúpili bez najlepšieho kanoniera uplynulého ročníka III. ligy Východ Rolanda Černáka, skúsený srbský útočník Marko Milunovič zostal len na lavičke. Aj napriek tomu boli favoritovi viac než vyrovnaným súperom.

Po bezgólovom prvom polčase predviedli domáci rozhodujúcu akciu stretnutia v 69. minúte.

Dlhý nákop spred vlastnej šestnástky sa dostal do krídelného priestoru ku kapitánovi Streňovi, ktorý posadil presný pas na hlavu Harvilu. Jeden z najmenších hráčov na ihrisku sa nemýlil a zblízka poslal loptu do siete.

Hráči Podbrezovej následne vrhli sily do útoku, ale oduševnene hrajúci súper si už víťazstvo pri návrate do druhej najvyššej súťaže ujsť nenechal. Výbornými zákrokmi mu k tomu pomohol aj brankár Slávik.

Víťazný gól Humenného v čase od 2:56

Škrlík: Boli to veľké emócie

Tak ako Humenné pred dvanástimi rokmi druhú ligu opúšťalo, tak teraz do nej vstúpilo. Súbojom proti Podbrezovej.

Kým pred vyše dekádou sa nad tamojším futbalom vzťahovali čierne mračná, teraz je situácia iná. Aj výsledok bol diametrálne odlišný. Namiesto prehry 1:3 výhra 1:0.

„Vedeli sme o sile Podbrezovej, ktoré je ašpirantom na postup. Víťazstvo bolo ťažko vybojované, ale nakoniec sa podarilo a sme veľmi radi za tri body. Boli to veľké emócie,“ povedal pre web humenne.sk tréner víťazného celku Jozef Škrlík.

Úroveň hry bola podľa neho diametrálne odlišná než v nižšej súťaži. „Bol to úplne iný level. Hráčov sme na to pripravovali,“ doplnil.

Mužstvo z Horehronia zaznamenalo hneď na úvod nepríjemnú stratu bodov. Tréner Podbrezovej Roman Skuhravý priznal, že prehrali zaslúžene.

„Nemám čo hodnotiť na výkone chlapcov, neboli sme v dobrom rozpoložení. Súper bol silný entuziazmom, ale aj kvalitou lepší. Humenčania sa prezentovali tak, ako v zápasoch, ktoré sme videli. Majú fantastické štandardné situácie, centrované lopty, mužstvo je pracovité, zodpovedné,“ pochválil súpera český kouč.

Podbrezová si bude môcť napraviť chuť už v piatok, kedy v ďalšom kole privíta ďalšieho nováčika - Rohožník.

Humenné sa najbližšie predstaví v sobotu vo východoslovenskom derby v Košiciach.

Fakty zo zápasu 1. kola II. ligy Humenné - Podbrezová

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Nováčik len na papieri? Na úvod zdolal ašpiranta na postup do Fortuna ligy