Humenčania si spoluprácu s extraligovými Košicami pochvaľujú

Hokejisti humenského nováčika sú oživením prvej ligy.
Hokejisti humenského nováčika sú oživením prvej ligy. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|27. nov 2018 o 00:00

Hráči nastupujú za prvoligistu s chuťou, niektorí sa na farmu sami pýtajú.

HUMENNÉ. Základná časť St. Nicolaus I. hokejovej ligy sa v stredu prehupne do svojej druhej polovice. Súťaž je oproti vlaňajšku oveľa vyrovnanejšia, a to aj zásluhou ambicióznych nováčikov Martina a Humenného.

Mužstvo spod Vihorlatu sa pohybuje v pokojných vodách tabuľky a aktuálne mu v nej patrí siedma priečka. Zemplínčania ťažia aj zo spolupráce s extraligovými Košicami, s ktorými pred štartom sezóny podpísali farmársku zmluvu.

Na prvoligovej scéne sa tak v drese nováčika objavujú juniori či hráči širšieho kádra A-tímu HC, ktorí v kvalitnej súťaži môžu načerpať množstvo skúseností.

Stále komunikuje s Bartošom

Humenská strana si spoluprácu s Košičanmi pochvaľuje.

Z metropoly východu pravidelne chodievajú na Zemplín hrávať Oliver Jokeľ, Christián Michalčin či Filip Vrábeľ, ktorých zakaždým dopĺňajú šikovní juniori.

„Väzba s Košicami je veľmi dobrá a hodnotím ju kladne. S Petrom Bartošom, ktorý je asistentom trénerov pri prvom tíme HC, si stále zavoláme a povieme si, s ktorými hráčmi môžem rátať. Pozitívne je aj to, že chlapci z Košíc sa tešia na zápasy v humenskom drese a dokonca sa niekedy sami pýtajú hrať za nás, pretože tu dostanú oveľa viac priestoru na ľade. Rozhodne to nie je tak, že za Humenné nastupujú ofrflaní a s nechuťou,“ prezradil kormidelník humenských „levov“ Milan Staš.

MHK doteraz odohral 22 stretnutí, v ktorých dosiahol 32 bodov (desať výhier a dvanásť prehier).

Je tréner s doterajším účinkovaním svojich zverencov spokojný?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Humenčania si spoluprácu s extraligovými Košicami pochvaľujú