Hrbatý sa bude potápať na ostrovoch Bora Bora

SITA|23. jan 2006 o 16:38

MELBOURNE 23. januára (SITA) - Slovenský tenista Dominik Hrbatý skončil svoju jubilejnú desiatu misiu na Australian Open v Melbourne tesnou prehrou v osemfinále. Na svojom obľúbenom turnaji u protinožcov ...

MELBOURNE 23. januára (SITA) - Slovenský tenista Dominik Hrbatý skončil svoju jubilejnú desiatu misiu na Australian Open v Melbourne tesnou prehrou v osemfinále. Na svojom obľúbenom turnaji u protinožcov potvrdil nasadenie (12.) a k vyrovnaniu maxima z minulého roka mu stačilo vyhrať jeden zápas. V pondelkovom osemfinále ho však nezdolal iba Rus Nikolaj Davydenko, ale aj vlastná únava. Štvrtý päťsetový zápas v rade a takmer 14 hodín pobytu na dvorcoch zväčša za výdatnej asistencie slnečných lúčov (tohtoročný otvorený austrálsky šampionát je jeden z najteplejších za posledné roky) zanechal stopy aj na "železnom" mužovi so skvelou kondičkou z Bratislavy. "Bol som unavený, nemal som už dostatok síl vybehať všetky loptičky. Ak by som vyhral tento zápas, bolo by to aj so šťastím. Súper bol oveľa čerstvejší. Mohli ste vidieť, že po treťom sete bol na tom už lepšie ako ja. Po tom, čo prestal robiť chyby, to už bolo pre mňa veľmi ťažké," komentoval Hrbatý súboj s Davydenkom. Slovenský tenista sa mohol stať prvým hráčom po Goranovi Ivaniševičovi, ktorý by vyhral štyri zápasy na päť setov na jednom podujatí v sérii. Legendárnemu Chorvátovi sa to podarilo v roku 1992 na OH v Barcelone. Hrbatý Ivaniševiča nenapodobnil, z historického hľadiska sa ale pridal ku kvartetu Jan Kodeš (ČSSR/Wimbledon 1974), Eliot Teltscher (USA/Roland Garros 1979), Felix Mantilla (Šp./ Australian Open 2003) a Robby Ginepri (USA/US Open 2005), ktorí svoj hrdinský päťsetový boj na grandslamovom podujatí prehrali až vo štvrtom zápase v rade. "Teraz aspoň viem, koľko vlastne vydržím. Kedysi som si myslel, že odohrám dva päťseťáky a budem mŕtvy. Teraz mám za sebou štyri, čo dokazuje, že naša kondičná príprava s trénerom Gabovičom je správna. Do budúcnosti je to pozitívne zistenie," podotkol 28-ročný Bratislavčan. So svojím celkovým tohtoročným účinkovaním v Melbourne vyslovil spokojnosť: "Pred začiatkom turnaja som si hovoril, že keď vyhrám dve kolá, bude to super. Forma nebola nijako oslnivá. Na to, že som mal trochu inú prípravu než po iné roky, je to dobré. Forma mi stúpala od zápasu k zápasu a štvrťfinále mi ušlo len tesne. Sily mi v závere, bohužiaľ, trošku chýbali. Celkovo si myslím, že mám za sebou dobrý štart do nového roka."

Dominik Hrbatý si v najbližších dňoch dopraje zaslúženú dovolenku. V spoločnosti priateľky Martiny, trénera Tibora Tótha a jeho rodiny si bude užívať slnečné lúče trochu iným spôsobom ako doteraz v Melbourne Parku. Bude to vo Francúzskej Polynézii v Tichom oceáne na jednom z najznámejších tropických ostrovov sveta Bora Bora. "Budem sa potápať, chcem si pozrieť viaceré atrakcie ako napríklad kŕmenie žralokov. Možno vystúpim na kopec, odkiaľ je nádherne vidieť celý koralový ostrov. Vlani na konci roka som dovolenku nestihol, preto teraz táto náhrada," načrtol svoj program na najbližšie dni slovenský tenista. Nebol by to však Hrbatý, keby ani na dovolenke nemyslel aspoň trochu na prípravu na ďalšie turnaje. "Možno si koncom týždňa aj trochu potrénujem, aby som nebol úderovo úplne mimo," dodal. Hrbatý ešte prezradil, že po krátkej dovolenke sa už na budúci štvrtok presunie do Čile, ktoré bude v druhý februárový víkend súperom lanského finalistu Slovenska v stretnutí 1. kola svetovej skupiny Davisovho pohára.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hrbatý sa bude potápať na ostrovoch Bora Bora