Hrať nemohli, lebo dvaja hráči mali žltačku. Martin môže už v piatok vyzvať Košice

Dočkali sa?
Dočkali sa? (Autor: TASR)
SITA|7. nov 2016 o 12:27

Vývoj situácie záleží výsledkov utorkových testov u chorých hráčov.

MARTIN. Stav súťažnej nečinnosti prvých dvoch tímov v hokejovom Martine sa chýli ku koncu. Klub, ktorý zasiahla žltačka, by už v utorok mohol dostať povolenie od hygienikov.

Seniorské mužstvá by v tom prípade mohli absolvovať kompletný tohtotýždňový program.

Ako prvý sa do zápasového diania môže vrátiť rezervný tím MHC v stredu 9. novembra v Topoľčanoch v 21. kole I. ligy a po ňom aj A-mužstvo v piatok 11. novembra na domácom ľade proti HC Košice v 18. tipsportligovom kole.

Neodohrali štyri zápasy

"Zajtra ráno idú na kontrolný odber krvi chlapci, ktorých sa to týka. V popoludňajších hodinách by sme mali mať výsledky. Ak budú v poriadku, béčko pôjde v stredu do Topoľčian a áčko privíta v piatok Košice. Predpoklad je taký, že by všetko malo dobre dopadnúť, len musíme počkať na potvrdenie od hygieny," uviedol v pondelok riaditeľ MHC Martin Milan Murček.

Tipsportligista odohral zatiaľ posledný zápas najvyššej súťaže v nedeľu 16. októbra v Banskej Bystrici (2:6) v rámci 13. kola.

Potom prišla správa o výskyte infekčného ochorenia, pre ktoré odložili štyri stretnutia - v piatok 21. októbra nenastúpili v 14. kole doma proti Žiline, v nedeľu 23. októbra sa nehralo v rámci 15. kola v Liptovskom Mikuláši.

Nekonali sa ani stretnutia 16. kola s Nitrou (v piatok 28. októbra) a 17. kola v Nových Zámkoch (30. októbra). Martinčanom prišla vhod prestávka vyplnená medzinárodným programom reprezentácie.

Hráči sú v poriadku

V Martine úradovala hepatitída typu A, potvrdené boli dva prípady.

Išlo o hráča A-mužstva Vítězslava Bíleka a 7-ročného hokejistu prípravky. Súvislosť medzi nimi sa nepodarilo vypátrať, pôvod nákazy je podľa Murčeka naďalej neznámy.

"Obaja sú v domácom liečení a v poriadku. Po siedmich či ôsmich dňoch hospitalizácie ich prepustili. Žiadny ďalší výskyt z tohto prostredia sa neobjavil, čo je dôležité. Takmer na sto percent je vylúčené, že zdroj bol na štadióne. Našťastie sme to zachytili v štádiu, keď sa situácia dala riešiť," pokračoval Murček.

MHC sa už so súpermi z Tipsport ligy dohodol na náhradných termínoch neuskutočnených stretnutí. Žilinu (14. kolo) bude hostiť 16. decembra, Nitru (16. kolo) 10. januára, na ľade Liptovského Mikuláša (15. kolo) sa predstaví 24. januára a v Nových Zámkoch (17. kolo) 10. februára 2017.

Rezerva má päťzápasové manko, zostáva dohodnúť sa na dvoch termínoch. Juniori dohnali zameškané v I. lige uplynulý víkend, keď dohrali zápasy 11. (s Hobou Bratislava) a 12. kola (Piešťany).

Český krídelník Bílek si tento kalendárny rok dres Martina už ale neoblečie.

"Lieči sa individuálne. Je navonok zdravý, ale rekonvalescencia ešte nejaký čas potrvá. Mesiac si dá úplnú pauzu, má prísnu diétu. Inkubačná doba mu vyprší 10. decembra. Dúfame, že v januári by nám už mohol pomôcť," konštatoval Murček.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Hrať nemohli, lebo dvaja hráči mali žltačku. Martin môže už v piatok vyzvať Košice