Pulen bude najstarším mužom v kabíne FC Košice

Gejza Pulen je síce najstarším hráčom mužstva, no úľavy pre neho neplatia.
Gejza Pulen je síce najstarším hráčom mužstva, no úľavy pre neho neplatia. (Autor: Svjatoslav Dohovič)
Sportnet|14. júl 2018 o 00:00

Hráčsky základ tímu sa už formuje.

KOŠICE. Po rokoch cestovania sa do košického futbalu vrátil brankár Gejza Pulen.

Tridsaťdeväťročný veterán sa dohodol s vedením treťoligového FC Košice, s ktorým by chcel opäť v Čermeli prežívať postupovú radosť, možno aj pri návrate klubu do najvyššej futbalovej súťaže.

Raz, pred dvanástimi rokmi tieto pocity už prežíval, keď v roku 2006 bol jedným zo strojcov postupu vtedajšieho MFK Košice.

„Pocity sú veľmi dobré. Niečo som tu v Čermeli prežil a dnes to mám kúsok z Ťahanoviec. Chýbajú mi tu niektorí hráči, ktorí sú už dnes trénermi. Ale máme mladý kolektív, ktorý má určite šancu pobiť sa o postup,“ povedal Pulen po prvom odchytanom polčase v drese FC Košice v prípravnom zápase proti Liptovskému Mikulášu.

Ako dodal, hlavným dôvodom návratu do košického dresu bolo aj to, že chcel byť konečne doma.

„Sedem rokov som cestoval a mám v Košiciach aj prácu, učím telesnú výchovu. Bolo to veľmi náročné a Košice sú mojím vysnívaným mestom. Oslovili ma bývalí spoluhráči, ktorí tu niečo budujú a nebol dôvod nestať sa toho súčasťou,“ doplnil Pulen.

Postup k štyridsiatke? Prečo nie

V novotvoriacom sa tíme bude Pulen najstarším mužom v hráčskej kabíne.

„Je to pre mňa určite iné, s niektorými trénermi som hrával a tých mladých chlapcov ešte len spoznávam. Ale verím, že si s nimi budem rozumieť a budem im vedieť skúsenosťami pomôcť,“ myslí si Pulen, ktorý chce so svojimi spoluhráčmi prebrať aj výhody pre najstaršieho hráča.

„Už mi hovorili niečo o prístupnom, tak chcem s nimi hovoriť na tému zľavy pre hráčov nad 39 rokov. Ale určite nemám žiadne úľavy a na tréningoch robím všetko to, čo ostatní,“ dodal s úsmevom.

Ambície novovzniknutého košického klubu sa mu páčia a preto ešte vôbec nemyslí na nejaký koniec kariéry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pulen bude najstarším mužom v kabíne FC Košice